Manchester City distantieert zich in tweede helft van Crystal Palace | RTL Nieuws

Manchester City staat op punten gelijk met koploper Liverpool in de Engelse competitie. De ploeg van coach Pep Guardiola won de uitwedstrijd tegen Crystal Palace met 4-2.

Titelverdediger City heeft 70 punten, net als Liverpool. Liverpool speelt zondag tegen Manchester United. Arsenal staat derde met 68 punten en speelt later op zaterdag tegen Brighton & Hove Albion.

Manchester kende de afgelopen jaren vaak lastige tijden tegen Crystal Palace en speelde eerder dit seizoen met 2-2 gelijk tegen die club. De thuisploeg kwam in de derde minuut op voorsprong. Na een snelle conversie werd Jean-Philippe Mateta van het veld gestuurd en schoot de bal langs doelman Stefan Ortega. Kevin De Bruyne maakte tien minuten later gelijk. Vanaf links schoot hij de bal wonderwel in de rechterbovenhoek. Crystal Palace kreeg dankzij Jordan Ayew een grote kans op de 2-1, maar zijn schot belandde op de lat.

Aan het begin van de tweede helft zette Rico Lewis de bezoekers op voorsprong. Erling Haaland scoorde halverwege de tweede helft de derde en De Bruyne scoorde het vierde doelpunt, zijn honderdste doelpunt voor Manchester City. Odsonne Edouard, die eerder een grote kans had laten liggen, maakte er met een voorzet van Jeffrey Schlupp 2-4 van.