Kollum verslaat vv Groningen met ruime cijfers

KOLLUM – De derde thuiswedstrijd op rij is tegen de nummer 1 na het recente vv Groningen, dat koploper Noordscheschut op 0-0 wist te houden. Voordat de mannen van VV Kollum het veld betreden, krijgen ze allemaal een stevige handdruk van een zichtbaar opgewonden coach, Ron de Boer, die na 4 weken afwezigheid nog een helft mag meemaken.

In een prachtig warm klimaat met een hoge luchtvochtigheid heeft Kollum een ​​taak: hoge balcirculatie, veel energie in de wedstrijd steken en snel scoren. Kollum begint met enkele kleine kansen van Joop Pijnacker en Thieme Brandsma, maar schieten beiden de doelman neer. Een voorzet van Benny de Vries belandt op het hoofd van Dennis de Bruin, die overkopt.

Joop Pijnacker krijgt nog een kans, maar ook de doelman stopt deze. Kollum blijft het balbezit behouden en vv Groningen blijft wachten op een doelpunt.

Na een kwartier in de wedstrijd krijgt Romke Bos een inside pass en scoort de bevrijdende 1-0. Dan is het Thieme Brandsma die uit zijn veld komt en scoort, maar krijgt een waarschuwing en daarom wordt het doelpunt afgekeurd. Kollum krijgt kansen en mogelijkheden, maar doelpunten worden niet gemaakt. Tot de 45e minuut geeft Joop Pijnacker een steekpass door naar Dennis de Bruin en hij scoort vlak voor rust de 2-0.

De tweede helft toont hetzelfde beeld als de eerste helft. Kollum lijkt aan te vallen en vv Groningen kan geen vuist maken en moet zich beperken tot inhouden. Kollum-doelman Sjoerd Buwalda registreerde in deze wedstrijd geen enkel schot op doel.

Joop Pijnacker scoort in de 65e minuut het doelpunt, een lange run langs de rechterflank van Marc Wijma die de bal vervolgens bij de eerste paal hard en laag geeft aan Joop Pijnacker en de 3-0 is een feit.

Kollum gaat verder naar voren en de onvermoeibare Dennis de Bruin schiet diagonaal voor zijn tweede doelpunt van de dag, waardoor het 4-0 wordt. Met nog tien minuten te gaan gaat het laatste doelpunt naar invaller Olke de Wit, die terugkeert na een lange blessure.

Kollum kwam geen moment in de problemen en sloot de wedstrijd af met een ruime 5-0 overwinning. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen FC Surhústerfean op het programma.