Het strijdlustige NAC pakt een punt van Groningen: 1-1

Nadat Groningen met een kans de wedstrijd opende, klopte NAC tweemaal op de deur. Eerst was het Ómarsson die zijn voet niet goed op de bal kon zetten. Even later werd een knap schot van Cuco Martina door een Groningse verdediger van de lijn gehaald.

Groningen was sterker en duwde NAC terug. Na twintig minuten spelen moest Tein Troost zich volledig uitstrekken om het eerste doelpunt te voorkomen. De doelman redde goed en hield zijn ploeg op de been.

Tien minuten voor rust kreeg NAC een grote mogelijkheid om op voorsprong te komen. Jan van den Bergh stortte zich in het avontuur en verscheen plotseling in het zestienmetergebied van de Groningers. Hij liet de bal van richting veranderen richting Aimé Omgba, die naderde. De aanvaller mikte op het doel van Hidde Jurjus, maar de doelman redde goed en voorkwam het doelpunt.

Kort na rust lanceerde NAC een goede aanval en de bal vond uiteindelijk zijn weg naar Boyd Lucassen. De rechtsback kwam het gebied in en werd neergehaald door verdediger Peersman. De scheidsrechter wees resoluut op de penalty: penalty! Dominik Janošek mikte en schoot, maar Hidde Jurjus wist de bal te redden. NAC nam echter het initiatief. De bal viel voor de voeten van Matthew Garbett, die een fantastische voorzet maakte. Hij plaatste de bal perfect op het hoofd van Manel Royo, die de bal kopte: 0-1!

Daarna was de wedstrijd in evenwicht. NAC probeerde het tempo te vertragen, terwijl Groningen op zoek ging naar de gelijkmaker. Het gelijkspel kwam na iets meer dan een uur spelen. Na een afgekeurde corner kon Marco Rente de bal doorgeven. Johan Hove verlengde de bal en liet Troost kansloos: 1-1.

Na het doelpunt zochten de lokale bewoners naar meer. NAC had het lastig en kon in de slotfase weinig aanvallen. Er waren nog kansen, maar geen doelpunten meer. NAC pakte een punt van Groningen.

Volgende week vrijdag staat de volgende lastige rivaal op het programma. Dan bezoekt FC Dordrecht het Rat Verlegh stadion. Kaarten voor deze wedstrijd zijn verkrijgbaar via www.NACtickets.nl.