FC Groningen verspeelt hele dure punten en geeft de bal aan Roda JC

Tom Rofekamp

Laatste update:

FC Groningen heeft zondag in de strijd om promotie een kostbaar puntenverlies geleden. De mannen van Dick Lukkien konden tegen NAC Breda niet opschuiven en kwamen niet verder dan 1-1. Groningen geeft de bal daarmee aan Roda JC Kerkrade, die straks tegen VVV-Venlo speelt. Het verschil tussen de nummers twee en drie in de Keuken Kampioen divisie bedraagt ​​nu precies nul punten.

Er is veel druk in de top van de Kookkampioen Divisie. Met nog zes wedstrijden te gaan hadden de nummers één tot en met drie Willem II, Roda JC Kerkrade en FC Groningen voor aanvang van de wedstrijd in de Euroborg respectievelijk 69, 64 en 63 punten.

De nummers één en twee promoveren rechtstreeks naar de Eredivisie en in dat kader hoopt Groningen zondag goede zaken te doen. Het was echter geen goed idee. de trots van het noorden.

Groningen slaagde er in de eerste helft ternauwernood in om de muur van Breda te doorbreken. Afgezien van een kans voor Johan Hove was er nauwelijks gevaar. Aan de andere kant hield Hidde Jurjus stand dankzij een weddenschap van Matthew Garbett. Dat zegt genoeg als het om de eerste helft gaat.

Alles wat in het eerste bedrijf ontbrak, werd in slechts vier minuten van de tweede helft goedgemaakt. Eerst kreeg Marvin Peersman een strafschop tegen, omdat de verdediger van FC Groningen te laat ingreep toen Boyd Lucassen was doorgebroken.

Jurjus redde aanvankelijk de penalty, maar Royo kopte even later binnen en maakte er 0-1 van. Het duurde tot de 66e minuut voordat Groningen een antwoord vond.

Centrale verdediger Marco Rente stapte naar voren en leverde een uitstekende voorzet in het vijfmetergebied. Daar was Hove, die als een demon uit een doos richting 1-1 gleed. Groningen zocht verwoed naar de winnaar, maar kon hem niet meer vinden.