FC Groningen lijdt puntenverlies tegen NAC Breda | RTL Nieuws

FC Groningen laat na zes overwinningen op rij opnieuw punten liggen in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van coach Dick Lukkien kwam niet verder dan 1-1 tegen NAC Breda.

NAC kwam in de 50e minuut op voorsprong en de Bredanaars kregen een strafschop na een overtreding van Marvin Peersman op Boyd Lucassen. Groningse doelman Hidde Jurjus redde het schot van Dominik Janosek, maar in de daaropvolgende aanval kopte Manel Royo een voorzet van Matthew Garbett binnen.

In de 66e minuut maakte Johan Hove gelijk door de bal in het doel te leggen na een pass van Marco Rente.

FC Groningen heeft 64 punten en staat derde achter Willem II (69) en Roda JC (64). De Limburgers spelen later op zondag tegen VVV-Venlo. NAC staat zevende, een plek die hen recht geeft op deelname aan de play-offs aan het einde van het seizoen.