FC Den Bosch gaat maandag op bezoek bij Jong AJAX

FC Den Bosch speelt maandagavond tegen het veelbelovende Ajax Amsterdam. De wedstrijd begint om 20.00 uur op sportcomplex De Toekomst.

Afgelopen vrijdag speelde FC Den Bosch thuis tegen FC Dordrecht. In een wedstrijd zonder veel kansen wisten de bezoekers vlak voor rust op voorsprong te komen toen ‘T Zand van afstand scoorde. Nog geen vijf minuten gingen voorbij in de tweede helft toen Mbayo na een combinatie in een standaardsituatie de 0-2 scoorde. Enkele minuten voor tijd scoorde ‘T Zand de 0-3. Hierna creëerde FC Dordrecht enkele kansen, maar zette niet aan tot uitbreiding van de score. Ook FC Den Bosch slaagde er niet in een vuist te maken, waardoor een slotoffensief en een eventuele comeback niet konden plaatsvinden. In stadion De Vliert werd met 0-3 verloren van De Schapehoofd.

Het jonge Ajax was afgelopen vrijdag op bezoek bij FC Emmen. De veelbelovende Amsterdammers creëerden in het eerste halfuur veel kansen. Tien minuten voor rust kwam het jonge Ajax op voorsprong met een prachtig afstandsschot van Agougil. In de tweede helft herstelde de thuisploeg zich en maakte FC Emmen gelijk. Pouwels kopte een hoge bal perfect op Ubbink. Middenvelder Ubbink scoorde 1-1. Hierna kwam het duel pas echt op gang, Bernadou maakte er een paar minuten later 2-1 van door met een enkele treffer een vallende bal te ontvangen. Toen Jong Ajax even verslagen leek, pakte Agougil de ploeg bij de arm. De middenvelder van Jong Ajax kwam over het midden van het veld en schoot vervolgens vanaf afstand zijn tweede doelpunt van de wedstrijd binnen. De Amsterdammers hadden er echter geen zin in: tien minuten na gelijkspel schoot Smeets wonderwel van ver, waardoor FC Emmen opnieuw op voorsprong kwam. Tien minuten later scoorde ook Pouwels met een kopbal de stand op 4-2. Dit werd tevens het eindresultaat. Jong Ajax keerde zonder punten terug naar de Nederlandse hoofdstad.

De wedstrijden tegen Jong Ajax lijken gegarandeerd spektakel te worden. Eerder dit seizoen zorgden twee doelpunten van Kostorz en een doelpunt van Mulders ervoor dat het 3-3 werd bij De Vliert. Namens Jong Ajax scoorde Gooijer tweemaal en wist Godts een penalty te nemen. De vorige wedstrijd eindigde met een score van 4-2 op het scorebord. Ahannach scoorde voor FC Den Bosch, waarna Hato en Hlynsson er bij rust 1-2 van maakten. Na rust scoorde Konings twee doelpunten en Hammouti maakte er in de slotfase 4-2 van. Ook op Sportcomplex De Toekomst was er afgelopen seizoen aan doelpunten geen gebrek. Na een kwartier zette Rasmussen de Amsterdammers op voorsprong en tien minuten voor rust verdubbelde Fitz-Jim met een afstandsschot de score voor de gastheren. Vijf minuten later bracht Möller Den Bosch met een schot terug in de wedstrijd na een pass van De Groot. De tweede helft van deze wedstrijd was net zo open als de eerste. Na vijf minuten scoorde Vos van afstand voor de thuisploeg. FC Den Bosch reageerde snel op dit doelpunt door opnieuw te scoren, waarbij Van Grunsven de bal in de benedenhoek plaatste, buiten bereik van doelman De Graaff. Na veel kansen van beide kanten scoorde Rasmussen en bracht de stand op 4-2 voor Jong Ajax. Een kwartier voor tijd maakte Jong Ajax-speler Aertssen een eigen doelpunt, waardoor de wedstrijd opnieuw spannend werd. Vijf minuten later scoorde Möller zijn tweede doelpunt en FC Den Bosch hun vierde doelpunt van de wedstrijd, waardoor de stand op 4-4 kwam. Dit standpunt werd uiteindelijk geconcludeerd. In de laatste drie ontmoetingen tussen deze twee teams werden gemiddeld ruim zes doelpunten per wedstrijd gescoord. Met andere woorden: spektakel is bijna gegarandeerd als deze twee teams tegenover elkaar staan.

Tomasz Kaczmarek: “We weten allemaal dat Jong Ajax op maandagavonden altijd met een andere samenstelling kan spelen. Dat maakt voor ons niets uit. We moeten er gewoon alles aan doen om op ons best te zijn. De vorige wedstrijd tegen Jong Ajax hadden we onder controle. We speelden goed en hadden de wedstrijd moeten beslissen. Uiteindelijk ging het echter mis. “Dat is iets dat uiteraard moet veranderen, maar we moeten ook laten zien hoe we maandag speelden.”

De wedstrijd begint maandag om 20.00 uur op sportcomplex De Toekomst. De game is te zien op ESPN 3. De game is ook te volgen via onze social media kanalen.

Begin de dag met het nieuws uit uw gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en registreer.