Ook Dordrecht versloeg De Graafschap goed, ADO zag Veerman en Kras schitteren

FC Dordrecht blijft imponeren in de categorie Keukenkampioen. De ploeg van Michele Santoni had twee snelle aanvallen nodig om De Graafschap te verslaan: 2-1. Aanvoerder Mathis Suray was de bekende man in Dordrecht met een doelpunt en een assist.

Weinig mensen zullen aan het begin van dit seizoen rekening hebben gehouden met Dordrecht, maar daar is nu verandering in gekomen. De verrassende nummer vier van de Keuken Kampioen Divisie kwam ook al vroeg op voorsprong tegen De Graafschap. Na acht minuten schoot Feyenoord-huurling Ilias Sebaoui de bal op wonderbaarlijke wijze in de verre hoek.

De Graafschap reageerde echter snel, want zeven minuten later kopte Ralf Seuntjens zijn ploeg terug. Seuntjens versloeg Ruben Kluivert bij de eerste paal na een strakke voorzet van Mimoun Mahi.

Dordrecht begon overtuigend aan de tweede helft en dat wierp zijn vruchten af ​​dankzij Suray, die zijn ploeg weer op voorsprong zette. Dordrecht wist dit keer stand te houden en blijft op de vierde plaats staan. Ondertussen ziet De Graafschap ADO Den Haag op voorsprong staan ​​met drie punten.

Mooie doelpunten ADO

Na vier competitieduels op rij zonder winst weet ADO Den Haag opnieuw wat het betekent om te winnen. Op bezoek bij SC Cambuur won de Haagse club met 0-2 dankzij twee prachtige doelpunten van Henk Veerman en Dhoraso Klas.

Cambuur leek nog net op tijd in vorm te komen voor de beslissende weken van dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Na een teleurstellende reeks behaalde de ploeg van Henk de Jong twee overwinningen op rij en kon zich opnieuw plaatsen voor de promotie-play-off.

Maar Cambuur had het thuis moeilijk tegen ADO. In de tweede helft scoorde ADO uiteindelijk twee doelpunten. Veerman opende in de 50e minuut de score.De 33-jarige aanvaller controleerde de bal met de rug naar het doel en schoot knap uit de hoek. Kort voor tijd sloot Klas de wedstrijd af met een mooi afstandsschot.

ADO kende geen problemen meer na het doelpunt van Veerman en voegde nog eens drie punten toe. De Haagse club bezet nu de vijfde plaats met 58 punten. Cambuur zakt drie plaatsen en staat nu twaalfde met 45 punten.