Vrolijk Pasen voor FC Groningen in Emmen

Maandag 1 april 2024 om 16:23 uur

FC Groningen heeft een heerlijk paasweekend gehad. De Trots van het Noorden speelde maandagmiddag de herstelwedstrijd tegen FC Emmen en won met duidelijke cijfers: 0-3. De ruststand aan de Oude Meerdijk was 0-2. Thom van Bergen, Leandro Bacuna en Romano Postema scoorden voor de ploeg van coach Dick Lukkien. FC Groningen heeft nu 63 punten na 32 competitieduels in de Keuken Kampioen Divisie. Het resultaat in Drenthe leverde hem ook officieel de derde termijntitel op. In jacht op promotie speelt FC komende zondag een thuiswedstrijd. Om 12.15 uur speelt de Trots van het Noorden in hun Euroborg tegen de Parel van het Zuiden, NAC Breda.

Stadion Oude Meerdijk zat vol en FC Groningen had wederom een ​​bomvolle afdeling met 400 FC-fans. Voor Lukkien was het een weerzien met veel oude bekenden. De coach, die zeven overwegend succesvolle jaren aan de Oude Meerdijk doorbracht, zat bij zijn terugkeer in Drenthe zonder vleugelverdediger Wouter Prins. Doelman Hidde Jurjus was op zijn beurt volledig hersteld van de griepsymptomen. FC Groningen begon de wedstrijd Noord dan ook met dezelfde basiself als drie dagen eerder in Den Haag.

Eerste helft
En net als in Den Haag kende FC Groningen opnieuw een uitstekende start. Binnen twintig minuten had de groenwitte ploeg al een 0-2 voorsprong genomen. Thom van Bergen is niet de grootste, maar wel de intelligentste bij een hoekschop en scoorde 0-1. Nog geen vijf minuten later verdubbelde FC de score. Een snelle tegenaanval met snel gecombineerd voetbal zorgde ervoor dat Leandro Bacuna vrij voor het Emmen-doel tevoorschijn kon komen. De aanvoerder hield het hoofd koel en rondde uitzonderlijk goed af met een hoog schot in het dak van het doel. Bacuna’s eerste competitiedoelpunt sinds zijn terugkeer in Groningen, 0-2.

Het restant van de eerste helft hield FC Groningen relatief makkelijk stand, ondanks enkele kansen voor de thuisploeg.

Tweede helft
FC Groningen begon met veel meer energie aan de tweede helft dan aan het einde van de eerste helft. Dat resulteerde na een uur spelen in een comfortabele 0-3 voorsprong. Romano Postema was wederom alert op een bal in de ruimte en raakte de Emmen-doelman met de punt van zijn schoen. De Stadjer blijft bij zijn 17Mijn Hij scoorde ook een doelpunt in de competitie in april.

Speler van het jaar
Dit seizoen zullen fans opnieuw de Speler van het Jaar kiezen door in elke wedstrijd op de Koning van de Wedstrijd te stemmen. Breng via deze link je stem uit op jouw favoriet in Emmen. https://www.fcgroningen.nl/koning

thuiswedstrijd
Aanstaande zondag (7 april) speelt FC Groningen na twee uitwedstrijden opnieuw een thuiswedstrijd. De start van de wedstrijd op Euroborg is rond lunchtijd: 12.15 uur.

Voor de overige thuiswedstrijden dit seizoen geldt de verplichting om in het bezit te zijn van een clubkaart. FC Groningen kiest voor kaartverkoop die in de beslissende fase van de competitie wordt geregistreerd, zodat er ook daadwerkelijk FC-fans in de lokale Euroborg-afdelingen aanwezig zijn. Clubseizoenskaart- en kaarthouders kunnen via https://tickets.fcgroningen.nl drie kaarten per kaart kopen voor de wedstrijd tegen NAC.