‘t Zand, de grote man van Dordrecht, cruciale weken voor…

Na de interlandpauze kwamen ook de diverse Feyenoord-huurlingen weer in actie om aan de slotfase van het voetbalseizoen te beginnen. Het zijn cruciale weken waarin promotie en degradatie op het spel staan. Hendriks, Hartjes, Benita en Pedersen moeten vrezen, terwijl Jansen en Dordrecht hoop moeten hebben. Bij laatstgenoemde club was Shiloh ‘t Zand de grote man met twee doelpunten in de laatste speelronde.

Ramón Hendriks: AZ – Vitesse (2-0)
Voor Hendriks en Vitesse wordt de weg naar de wegpolitie steeds wanhopiger. Sinds de korte heropleving tegen Excelsior eind februari zijn ze drie keer puntloos. Een resultaat behalen tegen AZ leek een lastige opgave en dat was ook op het veld te merken. Terwijl Hendriks en de rest van de verdediging in de eerste helft de nul wisten te houden, kopte Dani de Wit al vroeg in de tweede helft het eerste doelpunt binnen. Tien minuten later zette topscorer van de Eredivisie, Vangelis Pavlidis, de uiteindelijke 2-0 op het bord toen Hendriks met een extreme slide de bal niet meer uit het doel kon houden. Met een achterstand van vijf punten op nummer 16 Excelsior en nog zeven wedstrijden te spelen lijkt het voorkomen van degradatie voor de Arnhemmers een steeds onmogelijke opgave. Dinsdag mag de ploeg van Edward Sturing proberen uit het dal te komen tegen Sparta Rotterdam, terwijl zondag, zeker in deze tijd, de Gelderse derby tegen NEC wacht.

Lennard Hartjes en Mimeirhel Benita: Go Ahead Eagles – Excelsior (3-0)
Excelsior is daarmee de belangrijkste kandidaat van Vitesse voor een plek in de play-offs om degradatie te voorkomen. De Kralingers hebben dan wel een redelijke voorsprong op de 17e plek, maar moeten zich ook steeds meer zorgen gaan maken. Met een nog dramatischer vorm dan Vitesse met acht wedstrijden op rij lijkt ook Excelsior richting de categorie Keukenkampioen te gaan. Zaterdag reisde de ploeg van Marinus Dijkhuizen af ​​naar Deventer om de rollen om te draaien tegen Go Ahead Eagles. Echter, met Benita voor het eerst rechtsback in de basis kon ook Vetkampstraat niet winnen. Excelsior scoorde drie doelpunten op de Adelaarshorst, maar de door Feyenoord gecontracteerde speler miste het eerste doelpunt van Willum Þór Willumsson. Gelukkig voor Excelsior wisten ook concurrenten RKC, Heracles en PEC Zwolle niet te winnen. Direct solliciteren is nog steeds mogelijk, maar je moet wel snel punten scoren. Dinsdag beginnen we tegen PSV, waar het behalen van een resultaat niet eenvoudig zal zijn.

Patrik Wålemark: RKC Waalwijk – sc Heerenveen (1-1)
Met de start van Wålemark stond Heerenveen zaterdag tegenover de andere degradatiekandidaat, RKC Waalwijk. De Friezen kennen geen geweldig seizoen, maar een zege in Brabant moet wel haalbaar zijn. Zeker toen Pelle van Amersfoort de bezoekers in de tweede helft op voorsprong zette. Echter, een afgeweken afstandsschot van Kevin Felida zorgde met nog 20 minuten te gaan voor de stand 1-1, waarna Wålemark direct het veld verliet. De Zweed, van Feyenoord, wordt zoals gebruikelijk afgelost door Ché Nunnely, maar kan niet voorkomen dat Heerenveen een teleurstellend puntenverlies lijdt tegen Waalwijkers.

Thijs Jansen: De Graafschap – Jong AZ (2-1)
Doelpunt voor De Graafschap vrijdag tegen AZ Jong. De strijd om promotie is buitengewoon spannend en het zij zo De superboeren een resultaat dat hard nodig is. De 1-0-voorsprong van Basar Önal in de eerste helft lijkt de overwinning lange tijd veilig te stellen. Tot Jorn Berkhout een kwartier voor tijd de bal namens de bezoekers uit Alkmaar in het open doel schoot. Thijs Jansen moet 1-1 scoren nadat een diagonale pass op Berkhout hem kansloos maakte. Een flinke tegenslag bedreigt de formatie van Jan Vreman, maar zonder rekening te houden met de verdediger

Antef Tsoungui, Ilias Sebaoui, Shiloh ‘t Zand en Korede Osundina: FC Den Bosch – FC Dordrecht (0-3)
FC Dordrecht, dat onder meer met De Graafschap strijdt om een ​​plek in de promotie-play-off, doet het dit seizoen beter dan verwacht. In de uitwedstrijd tegen Den Bosch hoopt de ploeg van Michele Santoni deze goede trend voort te zetten en de felbegeerde vierde plaats te behouden. De vier huurlingen van Feyenoord starten in de basiself, maar de grote man in Dordrecht is Shiloh ‘t Zand. De middenvelder, die eerder de Bronzen Schild won voor het grootste talent van KKD, zet zichzelf steeds meer op de kaart op De Krommedijk en schitterde ook tegen Den Bosch weer. De twintigjarige Feyenoord-jeugdspeler zorgde met twee harde schoten voor 1-0 en 3-0, en Dylan Mbayo scoorde het andere doelpunt uit een pass van Ilias Sebaoui. Zo blijft Dordrecht zich verbeteren en lijkt Eredivisie-voetbal komend seizoen een steeds realistischer scenario te worden.

Tidjany Touré: Gil Vicente – Famalicão (1-2)
Invaller voor Tidjany Touré afgelopen vrijdag in de wedstrijd van Gil Vicente tegen Famalicão. De Fransman komt met een 0-1-achterstand aan, veroorzaakt door een strafschop in de verlenging in de eerste helft. Tien minuten na de intrede van de Feyenoord-huurling kwam de bezoekende ploeg echter op 0-2 en leek de wedstrijd voorbij. Als Murilo Costa in de 72e minuut de ploeg van Touré in de gunst komt en vier minuten voor tijd een strafschop scoort, lijkt Vicente de 2-2 te hebben gemaakt. Costa faalt echter en Famalicão verliest met 1-2.

Ezequiel Bullaude: Boca Juniors – San Lorenzo (2-1)
Bullaude wordt steeds meer afgeleid bij Boca Juniors. De aanvallende middenvelder, sinds de zomer gehuurd bij Feyenoord, zat de laatste vijf wedstrijden op de bank bij de club uit Buenos Aires en werd zaterdag in San Lorenzo zelfs buiten de nationale ploeg gelaten. Van gepaste afstand zag hij zijn tijdelijke club met 2-1 winnen.

Neraysho Kasanwirjo: Hartberg – Rapid Wenen (0-3)
Het Rapid Wien van Neraysho Kasanwirjo heeft de achtste finales van de Oostenrijkse Bundesliga bereikt. De nummers 1 tot en met 6 zullen wederom tegenover elkaar staan ​​in de strijd om het kampioenschap. In de eerste wedstrijd stond Rapid Wien, die op de zesde plaats eindigde en daarmee de ploeg was die het minst speelde in de kwalificatiewedstrijden, zondag tegenover nummer 5 Hartberg. Nederlands jeugdinternational Kasanwirjo begon voor de verandering op de bank en speelde slechts een kleine tien minuten. De Wener kende dankzij Marco Grüll echter geen problemen bij de thuisploeg. De spits scoorde drie doelpunten en leidde Rapid naar een 3-0 overwinning tegen Hartberg, die de wedstrijd met tien man afsloot vanwege een late rode kaart van Donis Avdijaj (ex-Roda, -Willem II en -Emmen).

Marcus Pedersen: Sassuolo – Udinese (1-1)
Voor Sassuolo is iedere wedstrijd vanaf nu cruciaal om degradatie naar de Serie B te voorkomen. Dat geldt ook voor de thuiswedstrijd tegen Udinese. Nu Marcus Pedersen om onbekende redenen afwezig is, is het standpunt van de Zwarten en de Groenen maandagmiddag meer dan welkom. Veel vooruitgang boeken ze echter niet: Sassuolo bezet nog steeds de voorlaatste plek met 24 punten. Het verschil met de nummer 13 bedraagt ​​echter slechts 4 punten, dus er is nog veel om voor te spelen de komende weken.