Peize stuit op een ‘hobbel’ in Weerdinge op weg naar de titel

Peize versloeg Weerdinge zondag met een 3-1 overwinning op weg naar de titel in 3B. Een verdiende overwinning die in werkelijkheid pas in de laatste minuut tot stand kwam. Aanvallers Maurijn Timmer (tweemaal) en Yoran Cats waren verantwoordelijk voor de productie van Peize. Aanvaller Jarne Woltman scoorde voor de thuisclub in een spannende wedstrijd.

Tijdens het paasweekend scoorde de ploeg van Peizen tweemaal drie punten met een eindstand van 1-3 in een uitwedstrijd. Eerst bonden ze Muntendam in de overwinningswagen op zaterdag en Weerdinge op Paasmaandag.

“Ja, het waren allebei verdiende overwinningen”, zei de 19-jarige centrale verdediger Wilt Vlietstra van Peize na de wedstrijd tegen Weerdinge. “Vandaag hadden we het veel eerder moeten afmaken. Nu hadden we druk achter de rug en je weet dat hij daar ook zou kunnen vallen.” Heldere voetbaltaal voor de eerste jaren van bondscoach Elte Hofman.

Korfbalverslagen

Maar wacht even; Vlietstra was toch een naam die al jaren in korfbalreportages voorkwam? “Dat klopt, Mike is mijn vader en hij en zijn broer Kees hebben jarenlang voor Nic gewerkt. Groningen speelde korfbal op het hoogste niveau”, zegt de jonge Peize-speler enigszins verrast door de vraag. “Ik heb ook een tijdje gekorfbald, maar dat vond ik niet leuk. Tot mijn zestiende speelde ik basketbal in Donar, maar ik had daar weinig vrienden en vond lange reizen steeds lastiger. Daarna ben ik gaan voetballen met mijn vrienden in Peize. “Ik speel de afgelopen twee jaar op een behoorlijk niveau.”

‘Hij paste zich snel aan’

“Wilt nam tijdens de voorbereiding naast Simon Wekema zijn plaats in het team in. Hij doet het nog steeds goed en past goed in de groep. “Hij paste zich snel aan”, constateerde coach Hofman later. “In het centrum passen we goed. Simon zit links en ik rechts. Dat werkt goed”, zegt Vlietstra. De centrale verdedigers van Peizer speelden een goede wedstrijd tegen Weerdinge, maar moesten tot de laatste seconde gefocust blijven. Vooral vanwege de gemiste kansen van de ‘eigen’ aanvallers.

Coach Geert Katoen van Weerdinge had Peize zaterdagmiddag al gezien in Muntendam en dacht te weten waar de pijnpunten zaten. De lokale bevolking bleef lange tijd kans maken op een “gestolen” punt. Hij kreeg de eerste kans, maar aanvaller Jarne Woltman miste jammerlijk. Toen ook Yoran Cats miste van Peize lieten de volgende kansen lang op zich wachten. Maurijn Timmer maakte het verschil (eindelijk) duidelijk met twee doelpunten in het laatste kwartier van de eerste helft.

Tegenaanval

Woltman hield de spanning erin door vlak voor rust de 1-2 te scoren. In de tweede helft voegde Weerdinge wat meer energie toe, maar werd aanvallend zelden echt bedreigend. Tot de laatste minuut. Na veel kansen voor Peize verscheen Weerdinges’ extra spits Sven Middel ineens vrij voor Peize-doelman Lennart Renkema, die ternauwernood redde. De tegenaanval stelde de eindstand veilig. De invaller van Peize, Dylan Pierik, bezorgde Yoran Cats een kans die ze niet mochten laten liggen: 1-3.

Weerdinge-Peize 1-3

Scoren progressie : 33. Maurijn Timmer 0-1, 40. Maurijn Timmer 0-2, 43. Woltman 1-2, 90. Cats 1-3.

Gele kaart : Kroeze in Middel (Weerdinge), Katten (Peize).

Scheidsrechter : Langenberg.

Openbaar : 100.

Weerdinge : Van Klinken; Waalwijk (74. Katoen), Kroeze, Drent en Hilgenga; Hunter, Middel, Salaah Salim (58. Suleiman) en Oluic; Woltman en De Boer (74. Amraoui).

Peize : Renkema; Westerhof (46. Van der Veen), Vlietstra, Simon Wekema en Rossing (46. Van Leijen); Kelvin Wekema (46. Dion Wekema), Kregel (75. Breekveldt) en Bies; Katten, Maurijn Timmer en Patrick Timmer (68. Pierik).