Huurlingen: ‘t Zand scoorde tweemaal in overwinning op FC Den Bosch

Feyenoord verhuurt dit seizoen weer meerdere spelers aan binnen- en buitenlandse clubs. FR12.nl monitort uw activiteiten en geeft wekelijks een overzicht van uw prestaties. De beste spelers van de week waren wederom vooral bij FC Dordrecht, waar vooral Shiloh ‘t Zand indruk maakte.

RKC Waalwijk – SC Heerenveen 1-1
Patrik Wålemark: Basis, 69 minuten
Patrik Wålemark was dit paasweekend met sc Heerenveen op bezoek bij RKC Waalwijk. De Zweed kreeg met zijn linkervoet veel kansen om vanaf rechts te scoren, maar geen van zijn pogingen was goed genoeg om de doelman te verslaan. Dit had uiteindelijk pijnlijke gevolgen, want de Friezen kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

AZ-Vitesse 2-0
Ramon Hendriks: Basis, 90 minuten
Ramon Hendriks had het dit weekend moeilijk tegen de aanvallers van AZ. Vitesse hield lang stand, maar zag de nummer vier van de Eredivisie aan het begin van de tweede helft op voorsprong komen. Het verschil met de Excelsior nummer 16 blijft daardoor vijf punten.

Ga je gang Águilas – Excelsior 3-0
Mimeirhel Benita: Basis, 87 minuten
Lennard Hartjes: geblesseerd
Excelsior verloor ook op bezoek bij Go Ahead Eagles. Mimeirhel Benita startte voor de derde keer op rij en dit keer, na twee wedstrijden als linksback, op zijn gebruikelijke rechtervleugel. Een succesvolle avond werd het echter niet voor de Feyenoord-huurling. Aan het einde van de eerste helft verloor hij zijn man uit het oog, die het eerste doelpunt wist te maken.

FC Den Bosch – FC Dordrecht 0-3
Antef Tsoungui: Basis, 62 minuten
Ilias Sebaoui: Start, 73 minuten (1 assist)
Shiloh ‘t Zand: Basis, 90 minuten (2 doelpunten)
Korede Osundina: Invaller, 76 minuten
FC Dordrecht boekte een overtuigende 3-0 overwinning op FC Den Bosch. Een prominente rol was weggelegd voor Feyenoord-huurling Shiloh ‘t Zand, die het eerste en derde doelpunt scoorde. De eerste was vanaf de rand van de zestiende en de laatste vanuit een lastige hoek, maar in beide gevallen raakte hij met grote kracht het doel. Ilias Sebaoui verscheen ook; Via een prachtige muur met doelpuntenmaker Dylan Mbayo zorgde hij voor de assist om er 0-2 van te maken.

De Graafschap-Jong AZ 2-1
Thijs Jansen: Basis, 90 minuten
De 2-1 overwinning van De Graafschap op Jong AZ vergde veel meer inspanning. Met een aantal goede ingrepen hield Thijs Jansen zijn ploeg op de been, tot aan de 2-1 overwinning in de 94e minuut. Ondertussen werd de doelman één keer verslagen, toen hij vrijwel alleen moest strijden tegen twee aanvallers.

Sassuolo-Udinese
Marcus Pedersen: geen minuten
Marcus Pedersen heeft geen minuten gehad bij Sassuolo. De Noor zat om onbekende redenen niet in de wedstrijdselectie van de Italiaanse club. Zonder Pedersen eindigde de belangrijke Serie A-wedstrijd tegen Udinese in een 1-1 gelijkspel. De ploeg van Pedersen staat daardoor nog steeds op de 19e plaats en dreigt nog altijd te degraderen.

Gil Vicente – FC Famalicão 1-2
Tidjany Touré: Invaller, 32 minuten
Met nog een half uur te gaan kwam Tidjany Touré als invaller in het veld om de achterstand van Gil Vicente weg te werken. Hoewel hij niet veel fout deed, bleven grote kansen voor hem uit. Er waren er wel een paar voor zijn teamgenoten, maar de kans om via een strafschop de 2-2 te maken, werd gemist.

TSV Hartberg – Rapid Wenen 0-3
Neraysho Kasanwirjo: Invaller, 7 minuten
Tijdens de interlandpauze speelde Neraysho Kasanwirjo voor Jong Oranje, maar is na een korte blessure geen starter meer voor Rapid Wien. Op bezoek bij TSV Hartberg kon de tot dan toe onbetwiste rechtsback bij zijn club slechts zeven minuten invallen. Rapid Wien won de wedstrijd eenvoudig met 0-3.

Ander
Ezequiel Bullaude lijkt niet meer in de plannen van Boca Juniors te staan. Hij zat al weken op de bank zonder dat hij wissels mocht doorvoeren en dit weekend zat hij niet eens in de ploeg voor de wedstrijd tegen San Lorenzo.