‘Dat is mooi, geweldig om te zien’ – Voetbal International

De laatste overwinning van Roda JC op Jong PSV (2-3) betekende veel voor de Limburgers. Veel. Dit was te zien aan de vreugde van de spelersgroep en aan de opwinding van de fans die hen op de tribunes vergezelden.

Tranen van opluchting onder Roda-fans:
© Professionele opnamen

Roda is van oudsher een bolwerk van de Eredivisie, maar speelt sinds de degradatie in 2018 onafgebroken in de Keuken Kampioen Divisie. Na zes jaar wordt eindelijk een terugkeer op het hoogste niveau verwacht, maar de ploeg van coach Bas Sibum moet het eerst in de competitie tegen FC Groningen opnemen. strijd om de tweede plaats achter leider Willem II.

Maandagavond herwon Roda nipt de tweede plaats door een nipte overwinning op Jong PSV. Drie minuten voor tijd besliste invaller Lennard Daneels de wedstrijd, nadat de Limburgers in de eerste helft geen doelpunt tegen kregen. Het bracht tranen bij Roda-fans die massaal reisden. ‘Ja, het is geweldig om te zien,’ zei Sibum.

Het lijkt erop dat u één of meerdere social media scripts op VI.nl heeft uitgeschakeld. Dit is de reden waarom sociale berichten en liveblogs niet worden geüpload.

Wijzig hier uw instellingen.

De coach van Roda gaf maandagavond tegenover ESPN toe dat hij veel tijd met op elkaar geklemde billen op de bank zat. “We verdienden het niet om bij rust 2-2 te staan. We kwamen er heel snel achter en toen nam er veel onzekerheid over in de ploeg. En tegen deze jongens kan dat niet, want ze weten heel goed hoe ze moeten voetballen.” .”

Roda kon in de eerste helft niet reageren, maar ging dankzij een laat doelpunt van Joey Müller met 2-2 de rust in. ‘Ik heb aangegeven hoe we het spel konden omdraaien. In de eerste helft hadden we niets in te brengen”, aldus Sibum. Maar over de tweede helft was ik wel tevreden. Aan de bal waren we veel beter, maar dat mocht ook.”

Daniels
Dankzij een prachtig doelpunt van Daneels ging Roda met de drie punten naar huis. De opluchting maakte veel los, maar volgens de Belg is de spanning niet zo ernstig. “We zijn eigenlijk best rustig. Ik voel nog steeds niet de echte spanning dat aan alles een einde zou zijn gekomen als we niet hadden gewonnen.” Maar we zijn heel blij dat we hebben gewonnen.’