Groningen wint Dog Rugby derby tegen zwak Emmen en pakt derde helft

FC Groningen blij

Voetbal

FC Groningen weet niet van stoppen in de eerste divisie. In Emmen en tegen Emmen werd de Dog Rugby derby met 0-2 gewonnen en werd de derde periodetitel binnengehaald. De Groningers zijn sinds 2 februari ongeslagen in de competitie en kennen tot nu toe een uitstekend 2024.

FC Emmen heeft op zijn beurt na de winterstop lang gezocht. De laatste twee wedstrijden werden weliswaar gewonnen, maar tegen Groningen had de ploeg weinig in te brengen.

In werkelijkheid zou de wedstrijd tussen Emmen en Groningen op 19 januari gespeeld worden. De wedstrijd werd destijds afgelast vanwege een uitbraak van het norovirus bij de Groningers.

Door de overwinning staat Groningen tijdelijk tweede, een plek die het dit seizoen toegang geeft tot directe promotie. Roda JC kan vanavond de tweede plaats heroveren als ze winnen op bezoek bij Jong PSV. Emmen zakt op doelsaldo naar de elfde plaats.

Classificatie eerste divisie

In Drenthe kwam de ploeg van voormalig Emmen-trainer Dick Lukkien na twaalf minuten op voorsprong. Jeugdexponent Thom van Bergen kwam binnen.

Zes minuten later scoorden de bezoekers opnieuw. De routinier Leandro Bacuna (32), eveneens afkomstig uit de Groningse jeugdploeg, maakte zich los en schoot effectief vanaf de rand van het gebied.

In de 63e minuut maakte Romano Postema er 0-3 van. Hij was de onhandige verdediging van Emmen te slim af en schoot de bal langs Emmen-doelman Eric Oelschlägel. De aanvaller scoorde zijn zeventiende doelpunt van de competitie.

Naar het einde toe stortte de wedstrijd in. Emmen kon het niet meer, Groningen hoefde het niet meer te doen, waardoor de stand 0-3 bleef.