Vitesse verliest een uitwedstrijd tegen AZ met 2-0

Adrian Mazilu baalt na opnieuw een nederlaag voor Vitessen.  Foto: Professionele opname |  Stefan Koops

Adrian Mazilu baalt na opnieuw een nederlaag voor Vitessen. Foto: Professionele opname | Stefan Koops

ARNHEM – Vitesse verloor kansloos van AZ in Alkmaar. De nummer vier van de Eredivisie was met 2-0 te sterk voor de ploeg van Edward Sturing. Door deze nederlaag kon Excelsior de achterstand niet inhalen en verloor met 3-0 van de Go Ahead Eagles. Het gat met RKC werd nog groter, want de Waalwijkse ploeg hield Heerenveen met 1-1 vast.

Vitesse moest zonder de geblesseerde Melle Meulensteen, Mica Pinto en Mexx Meerdink naar Alkmaar afreizen. Bovendien was Kacper Kozlowski wegens ziekte afwezig. Het gehavende Vitesse wist de 0-0-voorsprong van AZ tot aan de rust vast te houden. Er waren kansen voor de Alkmaarders, maar Ruben van Bommel was naast het doel en Vangelis Pavlides kwam Eloy Room tweemaal tegen.

Initieel doel

In de zevende minuut van de tweede helft scoorde AZ. Dani de Wit kopte een hoekschop achter de doelman van Vitesse. Toen topscorer Vangelis Pavlides even later een voorzet vanaf links binnen wist te glippen, waren de kansen van Vitesse definitief verkeken. Hoewel de Arnhemmers regelmatig op de helft van AZ stonden, zorgde dit nauwelijks voor kansen. Het enige dat de moeite waard is om te benadrukken is een schot van Anis Hadj-Moussa dat hoog ging.

Door de nederlaag van Vitesse heeft concurrent RKC één punt voorsprong op de Arnhemmers. Coach Edward Sturing concludeerde vervolgens dat nummer vier AZ te groot was voor Vitesse. De komende periode zal de ploeg van Vitessen de nodige punten nodig hebben om directe degradatie te voorkomen. Vanaf aanstaande dinsdag arriveert Sparta Rotterdam in Arnhem.