Ook voor FC Dordrecht is FC Den Bosch te klein

FC Den Bosch speelde vrijdagmiddag thuis tegen het klassement FC Dordrecht. Kort voor en na de pauze wisten de bezoekers te scoren en na een uur stond de eindstand 0-3 op het scorebord.

Ten opzichte van de verloren wedstrijd in Maastricht vonden er drie wijzigingen plaats in de basis van FC Den Bosch. Hegyi, Ogbaidze en Vicario keerden na internationale verplichtingen terug en keerden onmiddellijk terug naar de basiself. Daarom werden Ojrzynski, Mbete en Ikeshita voor deze wedstrijd buiten de basisopstelling gelaten.

Na tien minuten volgden de eerste kansen voor beide ploegen. Ogbaidze kreeg de eerste mogelijkheid, met een schot van binnen het strafschopgebied. Maar de Georgiër raakte de bal niet goed en deze vloog over het doel. Hierna was het de beurt aan FC Dordrecht om gevaarlijk te worden. Gyamfi raakte de bal niet correct bij een poging deze weg te werken, wat leidde tot een gevecht in het strafschopgebied van FC Den Bosch. Aanvaller Kriwak kreeg de kans binnen te koppen, maar zijn poging werd voor de lijn gestopt door Henning. Bij deze actie liepen Kriwak en Nick de Groot hoofdletsel op. Kriwak moest het veld verlaten. Nick de Groot kon nog wel verder, al moest de linksback dat wel met een tulband doen.

Tien minuten later kreeg FC Den Bosch een grote kans op voorsprong. Een vrije trap net buiten het strafschopgebied werd door Vicario tegen de muur gekopt, waardoor de thuisploeg een corner kreeg. Bij deze hoekschop werd het hoofd van Kacper Kostorz gevonden, maar de Poolse spits kopte naast, waardoor de stand 0-0 bleef.

Vlak voor rust kwam FC Dordrecht uit het niets op voorsprong. Dylan Mbayo dribbelde vanaf de rechterflank en gaf de bal door aan Shiloh ‘t Zand. De Feyenoord-huurder nam de bal aan en maakte een snelle actie. Het schot raakte het doel en bezorgde De Schapelopen de leiding. Met een 0-1 stand gingen de teams de rust in.

Vijf minuten in de tweede helft wist FC Dordrecht de voorsprong te verdubbelen. Na een ingestudeerde vrije traproutine stapte Dylan Mbayo naar voren op doel. Het schot uit een vreemde hoek belandde tussen de benen van doelman Hegyi en belandde in het net. De tegendoelpunten vlak voor en na rust maakten het voor FC Den Bosch lastig om in De Vliert een goed resultaat neer te zetten tegen de bezoekers uit Dordrecht.

Binnen een uur scoorde FC Dordrecht de derde. Dylan Mbayo wist Shiloh ‘t Zand weer te vinden. Laatstgenoemde ontving de bal binnen het gebied en ontketende een verwoestende klap. De bal ging naar de verre paal en de 0-3 werd werkelijkheid. Na het doelpunt werden vanuit het bezoekersvak meerdere glazen het veld op gegooid, waardoor de wedstrijd tijdelijk werd stilgelegd.

In de 70e minuut kregen de bezoekers twee kansen om de score op te voeren. Suray mikte al van ver op de voorzet, doelman Hegyi wist de bal vakkundig uit de hoek te gooien. Hierna volgde een hoekschop die invaller Smolarczyk naast schoot.

De rest van de wedstrijd werd zonder al te veel hoogtepunten gespeeld. FC Den Bosch kon het laatste zetje niet meer zetten en FC Dordrecht leek tevreden met de 0-3 stand. Deze score werd het eindresultaat.

FC Den Bosch: Hegyi, Zelalem, Oulad M’Hand (62. Verbeek), De Groot, Van Grunsven (62. Van den Bogert), Vicario (77. Van Hedel), Maas, Henning, Ogbaidze (62. Boumassaoudi), Gyamfi (62. Mulders), Kostorz (87. Laros)

FC Dordrecht: Plogmann, Seydoux, Tsoungui (62. Smolarczyk), Hilton (62. Brito), Receveur, Mbayo (73. Segecic), Kriwak (14. Osundina), Kluivert, Suray (73. Bronkhorst), ‘T Zand, Sebaoui (73. Shein)

Begin de dag met het nieuws uit uw gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en registreer.