NAC laat het spel ontglippen en verliest van MVV

Het spel kwam moeilijk op gang. Na een halfuur spelen konden we nog maar twee keer scoren. Eén voor NAC en één voor bezoekers. Janošek was het sluitstuk van een goede aanval, maar zijn schot leverde geen problemen op voor doelman Matthys. Aan de andere kant was het de voormalig jeugdspeler Dailon Livramento die ooit voor gevaar zorgde. Zijn schot raakte de paal.

Tien minuten voor rust zette NAC een goede aanval in. Een goede combinatie tussen Kuijpers, Marijnissen en Janošek zorgde uiteindelijk voor gevaar. Opnieuw stond Matthys in zijn positie en wist het aanvankelijke doelpunt te voorkomen. Na deze aanval leek er meer vaart te komen in het aanvallende spel van NAC en begonnen de geelzwarten beter te voetballen.

NAC begon goed aan de tweede helft. Nadat Thomas Marijnissen al twee keer op het Maastrichtse doel had geschoten, scoorde de Parel van Zuid in de tweede helft een kleine tien minuten. Manel Royo kwam op de linkerflank en gaf de bal goed door. Uiteindelijk was het verdediger Nieling die de bal achter zijn eigen doelman schoof en zo de stand op 1-0 maakte.

De bezoekers waren niet meer bij het spel betrokken, maar plotseling kwam de bal in het spel. Na iets meer dan een uur spelen was het invaller Tasci die met een prachtig schot onder de lat de gelijkmaker scoorde. NAC moest opnieuw beginnen: 1-1.

Met nog iets meer dan een kwartier te gaan kreeg NAC weer een goede mogelijkheid om op voorsprong te komen, toen Garbett op doel schoot. Tom Boere had de bal ineens aan zijn voeten, maar kon hem niet genoeg richting geven om het doel te raken.

Terwijl NAC vooral aan de aanval dacht, wachtte MVV op de tegenaanval. Voor de ploeg van Maurice Verberne verliep alles goed. In de 82e minuut was het Tunahan Tasci die opnieuw het net vond. Ze gaven hem veel ruimte op links en hij schoot de bal achter Tein Troost: 1-2.

NAC probeerde het in de slotfase wel, maar creëerde geen grote kansen. Een onnodige nederlaag thuis tegen MVV.