Goede Vrijdag voor FC Groningen in Den Haag

Vrijdag 29 maart 2024 om 21:55 uur

FC Groningen is de seizoensfinale vrijdagavond begonnen met een overwinning. In Den Haag was de stand 0-2 tegen ADO. De ruststand in de Hofstad was 0-1. Romano Postema en Thom van Bergen scoorden voor de ploeg van coach Dick Lukkien. De Trots van het Noorden heeft nu 60 punten na 31 competitiewedstrijden in de Cuisine Champion Division. Aanstaande maandag, Paasmaandag, komt FC weer in actie met een herstelwedstrijd. De aanvang van de wedstrijd is om 14.30 uur op de Oude Meerdijk.

FC Groningen miste linksback Wouter Prins in Den Haag vanwege een blessure. Tot het laatste moment was het spannend of Hidde Jurjus fit zou zijn om achter de bar te staan. De ervaren doelman kreeg in aanloop naar de hoofdwedstrijd van de Keuken Kampioen Divisie griepklachten. Jurjus reisde af naar Den Haag en na de warming-up kwam er groen licht.

Eerste helft
Gesteund door een volle sectie van 500 FC-supporters kende de ploeg van Lukkien een goede start. Thom van Bergen mocht vroeg in de wedstrijd een strafschop claimen toen de spits in botsing kwam met Nick Marsman en de ADO-doelman de bal niet speelde. Na twintig minuten spelen kwam FC alsnog verdiend op voorsprong. Van Bergen gaf een fantastische terugzet aan de pass van Luciano Valente, die de bal onder controle hield en Romano Postema de 0-1 liet maken.

FC Groningen was het restant van de eerste helft de dominante ploeg en de kans was groter dat de voorsprong zou worden uitgebouwd dan dat de thuisploeg dichterbij zou komen. Voor het tweede bedrijf bleef de marge echter krap.

Tweede helft
In de tweede helft behield FC Groningen de wedstrijd onder controle. Het creëerde geen kansen voor beide partijen. Tot Valente na ruim een ​​uur spelen de bal op de Haagse helft van het veld ontving, begon te dribbelen en vervolgens een schitterende pass afleverde op Johan Hove. De Noor kwam op voorsprong en Van Bergen stond klaar om te scoren: 0-2. In het restant van de wedstrijd kwam dat voordeel niet meer in gevaar.

Op 16 jaar oudMijn doelpunt in competitie en negende in een maand (maart) werd Postema de derde speler met minimaal negen KKD-doelpunten in een kalendermaand in de afgelopen vijftien jaar. Slechts twee oud-FC-spelers imiteerden hem: Michael de Leeuw in maart 2010 (9 bij Veendam) en Thijs Dallinga in november 2021 (9 bij Excelsior).

Speler van het jaar
Dit seizoen zullen fans opnieuw de Speler van het Jaar kiezen door in elke wedstrijd op de Koning van de Match te stemmen. Breng via deze link je stem uit op jouw favoriet in Den Haag: https://www.fcgroningen.nl/koning

thuiswedstrijd
FC Groningen speelt op Paasmaandag de herstelwedstrijd in en tegen Emmen. De aanvang van de wedstrijd op de Oude Meerdijk zal om 14.30 uur zijn. De volgende thuiswedstrijd is aanstaande zondag (7 april) tegen NAC Breda. Het duel tussen de Trots van het Noorden en de Parel van het Zuiden begint in Euroborg rond lunchtijd: 12.15 uur. Voor de overige thuiswedstrijden in de competitie geldt de verplichting om in het bezit te zijn van een clubkaart.

FC Groningen kiest voor kaartverkoop die in de beslissende fase van de competitie wordt geregistreerd, zodat er ook daadwerkelijk FC-fans in de lokale Euroborg-afdelingen aanwezig zijn. Clubseizoenskaart- en kaarthouders kunnen via https://tickets.fcgroningen.nl drie kaarten per kaart kopen voor de wedstrijd tegen NAC.