Roda JC wint spannende trainingswedstrijd tegen MVV Maastricht

Roda JC Kerkrade won in een vermakelijke oefenwedstrijd tegen MVV Maastricht met 2-1. Achter gesloten deuren scoorden Saydou Bangura en Sam Krawczyk de doelpunten.

De ploeg van Kerkrade nam vanaf het begin de leiding. Leroy Sido speelde Saydou Bangura. De aanvaller nam de bal goed op en vond met zijn linkervoet de lange hoek. Nog geen vijf minuten later werd Bangura opnieuw diep gestuurd. Dit keer van Orhan Dzepar. De spits ging alleen richting doelman Thijs Lambrix, maar kon de Belgische doelman niet verslaan. Roda JC bleef zoeken naar het tweede doelpunt. Na een goede actie ontving Sami Ouaissa de bal van Been. De aanvaller probeerde het, maar hij haalde er een deegroller uit.

Kort daarna wierp een actie van Ouaissa vruchten af. De middenvelder was verantwoordelijk voor de 2-0-voorsprong van Sam Krawczyk. De ploeg won de bal na veel druk te hebben gezet en bestrafte hem meteen. De eerste doelpoging van MVV kwam van Rayan Buifrahi. Zijn schot was geen probleem voor Loek Hamers.

Met nog tien minuten te gaan in de eerste helft kwam Roda JC in de problemen. Balverlies in eigen gebied zorgde voor een kans voor de Maastrichters. Gelukkig schoot Nabil Bouchentouf hoog. Een andere bezoekende aanvaller was dichter bij het doel. Tunahan Tasci schoot van afstand net naast.

Vijf minuten voor rust viel dan eindelijk het doelpunt. Buifrahi schoot hard en hoog achter doelman Hamers. Kort daarna kreeg Tasci een uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker te scoren, maar gelukkig verhinderde een goede redding van Hamers die. Aan de andere kant schoot Bangura van dichtbij hoog.

In de tweede helft ging de eerste kans naar MVV. Na ruim vijf minuten spelen raakte Saul Penders de paal. Het eerste gevaar van Roda JC kwam uit Bangura. Zijn kopbal miste echter kracht. Na ruim een ​​uur spelen had de aanvaller van de thuisploeg een mondiaal doel voor ogen. Helaas miste Bangura de doellijn met zijn omhaal.

De aanvaller van Bleijerheide bleef zoeken naar zijn tweede doelpunt. Deze keer schoot hij, uit zijn bocht, iets meer dan een meter naast. De bezoekers waren opnieuw gevaarlijk dankzij Bouchentouf, maar Hamers voorkwam opnieuw het doelpunt. Krawczyk was dicht bij het tweede doelpunt van Roda JC. Zijn volley werd echter van de lijn gehaald.

Ook in de laatste tien minuten wist Hamers te voorkomen dat Tasci scoorde, niet voor het eerst in deze wedstrijd. Uiteindelijk scoorde geen van beide teams meer, dus de ruststand was ook het eindresultaat.

SCOREBORD // 2-1

5′ 1-0 | Saydou Bangura (Leroy Been)

23′ 2-0 | Sam Krawczyk (Sami Ouaissa)

40′ 2-1 | Rayan Buifrahi

Roda JC Kerkrade opstelling: Loek Hamers, Laurit Krasniqi, Fabio Sposito, Juul Timmermans (46′ Thibo van den Branden), Joyce Nsingi (79′ Bent Driessen), Niek Vossebelt ©, Orhan Dzepar (79′ Wassim Elasri), Sam Krawzcyck, Sami Ouaissa (56′ Ovando Hoever), Saydou Bangura, Leroy Been