Jong Oranje won uit huis ook met 3-0 van Moldavië | RTL Nieuws

In de zevende wedstrijd van de EK-kwalificatie van 2025 won Jong Oranje ook overtuigend van Jong Moldavië. In Chisinau, de hoofdstad van Moldavië, won de ploeg van bondscoach Michael Reiziger met 3-0. Jong Oranje won in Nederland ook met 3-0 van Young Moldova.

Devyne Rensch opende in de 8e minuut de score met een pass van Youri Regeer. Na schoten van Million Manhoef en Regeer voor rust, waarvan de laatste knap werd gered door doelman Victor Dodon, schoot Manhoef vanaf rechts prachtig in de linkerbovenhoek en maakte er 2-0 van.

Aan het begin van de tweede helft rondde Ruben van Bommel een aanval af na een slimme pass van Noah Ohio. Doelman Calvin Raatsie hield opnieuw een Moldavische tegenaanval tegen, maar het waren vooral Jong Oranje dat nog veel vaker had kunnen scoren.

De Nederlandse junioren leiden ruimschoots groep C van de EK-kwalificatie. Na zeven wedstrijden heeft de ploeg 21 punten. Young Georgia staat op de tweede plaats met 10 punten uit vijf wedstrijden. Het Europees Kampioenschap wordt van 12 tot en met 29 juni 2025 gehouden in Slowakije.