Voorschotenloop: de uitslag – Al het Voorschoten nieuws

Sport Sport

De 27e editie van de De VoorschotenLoop was zondag een groot succes. Ongeveer 1.100 deelnemers vochten tegen zichzelf en de elementen. Vooral de GeZZinsloop voor basisschoolkinderen trok veel meer lopers dan voorgaande jaren.

van Mathieu Hilgersom

De omstandigheden waren niet optimaal voor het jaarlijkse hoogtepunt van de atletiekkalender Voorschoten 97. Gelukkig viel de regen vooral tijdens de op- en afbouw, maar de wind speelde de deelnemers parten. In de eerste helft moesten ze hard knokken, wat de toplopers waardevolle seconden kostte.

Op de terugweg hadden de enthousiaste deelnemers de wind in het voordeel, wat de eindsprint makkelijker maakte. Helaas konden ze uiteindelijk niet onder de prachtige boog van Zorg in Zekerheid door. Uit veiligheidsoverwegingen heeft de organisatie ervoor gekozen om het niet bij harde wind op te zetten. De ontvangst van Blaaskapel Redelijk Onverantwoordelijk maakte dit echter ruimschoots goed.

Groepen
Bijzonder was de deelname van negentien AMV’s uit Duinrell. De afgelopen weken hebben zij speciaal voor De VoorschotenLoop getraind en voor het eerst meegedaan aan een wedstrijd van 10 kilometer. Ook de deelnemers aan het initiële parcours van Voorschoten’97 bereikten de finish (5 kilometer). Beide groepen genoten van de eerste tot de laatste meter!

Winnaars
Voorschoten’97 presteerde bijzonder goed tijdens deze thuisrace op het circuit van Zorg in Zekerheid. Jorn Gerrits won de 5 kilometer in 15,42 minuten. Irene Kuin pakte de overwinning in de Engelse 10 Miles, gevolgd door Eeke Landman-Sinnema. Dorinda Bolte werd tweede op de 10 km. Deze vier lopers maken deel uit van het nieuwe Running Team. Met onder meer Allard Lambers (10 kilometer) en Dennis Rog (10 Engelse mijl) als kampioenen van Voorschoten heeft dit team een ​​hele prestatie neergezet! Martine Hendriksen van Leiden Atletiek (ex Voorschoten’97) was de snelste Voorschotense vrouw op de 5 km met een vierde plaats.

GeZZinsloop
De GeZZinsloop was traditioneel de aftrap van het racefestival. Maar liefst 240 kinderen uit Voorschoten en de regio deden mee, de jongste vaak vergezeld van hun ouders. Na de finish kregen zij een welverdiende portie poffertjes, een kortingsbon voor zwembad Het Wedde en uiteraard een mooie medaille.

Isabelle van Alderwegen (tevens van Voorschoten’97) was de winnaar bij de meisjes van 6 tot en met 9 jaar. Vera Lammers won in de categorie 10 t/m 12 jarigen. Voor kinderen werden op het deelnameformulier alleen namen vermeld. Milan won in de categorie 6-9 jarigen en Jiri won in de categorie oudere kinderen.