RTV Maastricht – Tien MVV-spelers strijden voor de overwinning tegen het arme FC Den Bosch

Ondanks een vroege rode kaart wist MVV FC Den Bosch te verslaan. Mart Remans scoorde een kwartier voor tijd het enige doelpunt en bezorgde MVV na lange tijd een nieuwe overwinning.

In de hoop de kater van de verloren derby tegen Roda in ieder geval een beetje van zich af te schudden, begon MVV frivool te combineren tegen nummer 19 FC Den Bosch, dat er in de eerste helft alles aan deed om te bewijzen dat hun lage klassering volkomen terecht was. Na vijf minuten had MVV al op voorsprong moeten komen. Aanvaller Mmaee, die de kersverse Kaapverdische international Livramento verving, bood Remans een niet te missen kans. Maar vanaf vijf meter voor het doel mikte hij de bal op het hoofd van de doelman. Ook verdediger Bryant Nieling kreeg een kans. Hij pakte stoom op en vond met een Brabantse voet het zijnet. Hij zag een nieuwe poging geblokt worden na een hoekschop.

rode kaart
Halverwege de eerste helft nam het spel plotseling een wending. Den Bosch speelde zo passief dat het creëren van een kans onmogelijk werd geacht. Het meest verrassende was dat verdediger Gyanti al na ruim twintig minuten uit het niets doorbrak. Het lichte duwtje dat hij vlak voor de doelman kreeg van Leroy Labylle was voor de scheidsrechter voldoende om een ​​penalty en een rode kaart toe te kennen aan de MVV-verdediger. En hoewel het niet voor te stellen was dat MVV punten zou gaan verspelen tegen Den Bosch, werd dat met de dubbele straf ineens wel een realistisch scenario. De enige meevaller was dat Romain Matthys de strafschop van Kostorz met zijn voet redde.

Lager tempo
Ondanks de extra speler leek Den Bosch geen bloed te ruiken. De ploeg speelde in een hoger tempo dan veel ervaren ploegen en creëerde voor rust geen enkele kans. MVV werd gevaarlijk via Remans. Hij zag een verdediger voor zijn schot duiken.

Er zijn geen mogelijkheden
Dankzij die kerel was MVV na rust minder verlamd. Den Bosch was niet beter, maar had simpelweg overal een pion extra, zonder ook maar één enkele kans te creëren, op een kopbal van Kostorz na. Die armoede werd bestraft. MVV kwam in de 74e minuut met tien man op voorsprong, na enkele eerdere pogingen wist Mart Remans het gaatje te vinden. Met een hoekschop viel hij MVV bij de 1-0 uit de korte hoek aan. En daarmee besliste hij niet alleen de wedstrijd, maar hield hij ook de hoop op een plaats in de play-offs levend. En Den Bosch, het moet een blamage zijn geweest in de bus naar Brabant.