MOP verliest opnieuw punten, Laren verslaat KZ

De MOP, leider van de Women’s Promotion, heeft opnieuw punten verspeeld. De Brabantse derby tegen Push werd met 2-1 verloren. In de eerste vier wedstrijden van de tweede seizoenshelft won MOP slechts één wedstrijd. De voorsprong op nummer twee Huizen bedraagt ​​nu slechts twee punten.

Huizen versloegen nummer drie Ring Pass Delft (2-0). De doelpuntenmakers waren, net als vorige week, Noa van Leer en Noor Knoop. Push en Ring Pass staan ​​nu gedeeld op de derde plaats; Beide ploegen staan ​​vier punten achter Huizen.

De wedstrijd tussen de Larense elf en het onderste elftal Klein Zwitserland was een prooi voor de Gooise ploeg. Uit een strafcorner scoorde Mylee Vos de Mooij in de achtste minuut de 0-1 voor Laren. Tien minuten voor tijd scoorde Maud de Kok de gelijkmaker voor KZ. De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen, totdat Laren-aanvaller Fleur Snijders in de 67e minuut opnieuw een strafcorner scoorde, waardoor Laren een plaats stijgt in het klassement en zorgen zijn over de degradatie van KZ.

Ook Leonidas, een andere laagvlieger, behaalde een belangrijke overwinning. In Amstelveen werd HIC, vorig seizoen play-offkandidaat, met 1-2 uitgeschakeld. Na snelle doelpunten van Emma Sophia Pol en Lisette Korink scoorde Lotte de Koning slechts drie minuten voor tijd de gelijkmaker voor HIC. Te laat om de overwinning van Leonidas in gevaar te brengen. HIC staat nu elfde, Leonidas staat op de negende plaats.