FC Den Bosch verliest met meer dan één man in Maastricht – Reclame Den Bosch | De Bossche Omroep

Voetbal
57 keer gelezen

FC Den Bosch ging zaterdagmiddag op bezoek bij De Geusselt. FC Den Bosch speelde driekwart van de wedstrijd met een extra man, maar kon daar niet van profiteren. MVV wint zelfs met 1-0.

Mede door de afwezigheid van vier internationals moet Kaczmarek veel wijzigingen aanbrengen in het wedstrijdformulier. Met vier verschillende namen aan de start van de wedstrijd van vorige week tegen Willem II begint FC Den Bosch aan de wedstrijd tegen MVV Maastricht. Ojrzynski, Zelalem, Ikeshita, Maas en Gyamfi maken deel uit van de basiself.

De eerste kans van de wedstrijd gaat naar de thuisploeg. Na 5 minuten passeert u MVV aan de rechterkant. Een strak voorzet valt voor de voeten van Remans. De spits lijkt makkelijk de 1-0 te maken, maar een knappe redding van Ojrzynski voorkomt het doelpunt. De doelman blijft even op de grond trillen, maar kan na een korte behandeling de wedstrijd vervolgen.

Strafschop en rode kaart

Wat lange tijd onmogelijk leek, wordt na een kwartier werkelijkheid. FC Den Bosch krijgt een strafschop. Een lange bal van achteren van Teun van Grunsven laat Gyamfi vrij voor het doel. De buitenspeler staat oog in oog met de doelman op zijn rug en de bal gaat naar de stip. Labylle krijgt een rode kaart voor de overtreding. Kacper Kostroz staat achter de bal. De aanvaller schiet de bal door het centrum, waar doelman Matthys de bal met zijn voeten weet rond te draaien.

Kansen voor Nick de Groot

Na ruim een ​​halfuur spelen vertoont MVV weer tekenen van leven. Mart Remans heeft een dubbele kans om binnen het gebied te schieten: het eerste schot wordt afgekeurd, de tweede poging gaat naast het doel. Na de rode kaart bepaalt FC Den Bosch het spelpatroon. Het team heeft vaak de bal en zoekt naar de weg vooruit. Nick de Groot is de man die er twee keer het dichtst bij komt. Na 43 minuten gooit Dennis Gyamfi de bal gevaarlijk voor het doel. De buitenspeler aan de overkant kan simpelweg geen contact maken met de bal, ook al is er niemand om hem heen. Een minuut later is het weer De Groot. Dit keer weet doelman Matthys een schot in de korte hoek te stoppen.

Na de pauze blijft het speelpatroon hetzelfde. FC Den Bosch heeft de bal, maar kan de thuisploeg niet bereiken. Lange perioden van balbezit eindigen vaak voordat er een schot kan worden genomen. De eerste doelpoging van de tweede helft kan pas na 66 minuten worden genoteerd. Kostorz valt in de handen van Matthys.

MVV neemt het voortouw

Een kwartier voor tijd is het de thuisploeg die op voorsprong komt. Na een lastige situatie voor het doel van FC Den Bosch weet Remans te scoren. Opeens krijgt de aanvaller de bal voor zijn voeten en schiet deze met zijn rechterhand achter Ojrzynski aan.

In de slotfase van de wedstrijd brengt Kaczmarek Danny Verbeek en Rein van Hedel het veld op. Voor laatstgenoemde een mooi moment. Hij doorliep meerdere teams in zijn eigen jeugdelftal en vanavond debuteert hij met het eerste elftal. In de slotminuten slaagde FC Den Bosch er niet meer in om tot een doelpunt te komen. Het eindoffensief bleef uit en de inwoners van Den Bosch keerden zonder te scoren huiswaarts. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht op het programma.