FC Den Bosch op bezoek bij MVV in Maastricht

FC Den Bosch gaat zaterdagavond op bezoek in Maastricht. Tijdens de interland wordt de MVV gespeeld in stadion De Geusselt. Afgelopen week speelde FC Den Bosch thuis tegen Willem II. Het vertrouwen was groot na het met 1-2 winnen van de derby tegen TOP Oss. Tegen Willem II werd de bevolking van Den Bosch echter efficiëntie bijgebracht.

De bezoekers uit Tilburg kwamen in de 12e minuut op voorsprong door een schot van Jesse Bosch. Een paar minuten later raakte een voorzet van Salah-Eddine Oulad M’Hand de tweede paal en bezorgde de gastheren opnieuw de leiding. Tien minuten later kwamen de bezoekers weer op voorsprong toen Jeremy Hilterman uit een corner binnenkopte. Tien minuten na de tweede helft scoorde Hilterman zelf zijn tweede van de wedstrijd. In blessuretijd scoorde Tommy St. Jago het vierde doelpunt voor de bezoekers. Hierdoor verloor FC Den Bosch deze derby met 1-4.

MVV speelde afgelopen zondag thuis tegen lokale rivaal Roda JC. In deze wedstrijd scoorde Arjen van der Heide het eerste doelpunt uit een vrije trap. Het spel golfde heen en weer met kansen voor beide ploegen. Tien minuten in de tweede helft toen Václav Sejk na een uitstekende combinatie de 0-2 scoorde. Nog geen tien minuten later werd de wedstrijd geheel beslist door Arjen van der Heide, de aanvaller wist zonder hindernissen verder te komen en schoot vanaf de 16e de score 0-3 binnen. Zo verloren zowel FC Den Bosch als MVV vorige week een thuisderby met respectievelijk drie doelpunten verschil.

Eerder dit seizoen stonden FC Den Bosch en MVV tegenover elkaar in stadion De Vliert. In de eerste helft van deze wedstrijd kreeg FC Den Bosch vrijwel alle kansen, maar de thuisploeg kon deze niet benutten. Kort na rust kwam MVV op voorsprong toen Ferre Slegers een strakke voorzet van Nabil El Basri binnenkopte. Een kwartier later kon FC Den Bosch zichzelf belonen voor alle gecreëerde kansen. Jaron Vicario schoot van afstand en wist doelman Romain Matthys te passeren. Een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers voor de tweede keer op voorsprong. Nabil El Basri rende het gebied in en schoot. Doelman Joey Roggeveen zette zijn arm tegen de bal, maar kon het schot niet voldoende keren, waardoor de bal in het doel stuiterde. Opnieuw toonde FC Den Bosch weerstand. Tien minuten voor tijd kopte Kacper Kostorz de gelijkmaker na een voorzet van Jaron Vicario. Twee minuten later stuurde Nick de Groot een lage voorzet, die eveneens werd weggewerkt door Kacper Kostorz. Binnen twee minuten draaide FC Den Bosch het duel volledig om. Deze 3-2 voorsprong werd gehandhaafd en de thuisploeg wist MVV te verslaan.

Morgen zal FC Den Bosch er alles aan doen om deze wedstrijd tegen MVV te winnen. Tomasz Kaczmarek: “Het wordt een wedstrijd die lijkt op de vorige. MVV is een ploeg die de afgelopen wedstrijden punten heeft verloren tegen goede rivalen. Desondanks vechten ze nog steeds voor de play-offs, wat voor hen een realistisch doel blijft.”

FC Den Bosch zal het in ieder geval zonder Krisztián Hegyi, Shalva Ogbaidze, Ilias Boumassaoudi en Jaron Vicario moeten stellen. Het kwartet is momenteel niet beschikbaar vanwege internationale verplichtingen.

De openingswedstrijd vindt zaterdag om 20.00 uur plaats in stadion De Geusselt, helaas zonder onze fans. De game is te zien op ESPN Watch. De wedstrijd is ook te volgen via onze social media kanalen.