FC Groningen verliest oefenwedstrijd in Almelo

Donderdag 21 maart 2024 om 17:26 uur

FC Groningen heeft donderdagmiddag in Almelo een oefenwedstrijd achter gesloten deuren verloren van Heracles. De Trots van het Noorden kwam dankzij Thom van Bergen al vroeg op voorsprong, maar verliet uiteindelijk met een 4-1 nederlaag het kunstgras.

FC Groningen komt dit weekend niet in actie vanwege de interlands. Coach Dick Lukkien ontmoette zijn collega Erwin van de Looi in Almelo. Samen wonnen de coaches in 2015 de KNVB-beker.

FC Groningen kwam in de openingsfase van het spannende trainingsduel op voorsprong dankzij een doelpunt van Thom van Bergen. De aanvaller drukte goed, won de bal en rondde rustig af. FC kon niet lang van de voorsprong genieten, want enkele minuten later maakte Jizz Hornkamp de stand gelijk. In de laatste tien minuten voor rust moest FC nog een doelpunt tegen krijgen, waardoor ze met een 2-1 achterstand naar de kleedkamer gingen.

Kort na rust maakte oud-FC-speler Thomas Bruns er 3-1 van in het voordeel van de thuisploeg. Rui Mendes was na een uur spelen dicht bij een doelpunt, maar kwam doelman Fabian de Keijzer tegen. Jizz Hornkamp zette in het laatste kwartier de eindstand op het bord, 4-1. FC Groningen speelt de volgende competitiewedstrijd op vrijdag 29 maart. Ondersteund door een voltallig bezoekend team gaat de Trots van het Noorden vrijdag op bezoek bij ADO Den Haag.