Alkmaarse sportkampioenen gehuldigd | Al het nieuws uit Alkmaar

ALKMAAR – Zes Alkmaarse sporthelden zijn gehuldigd op het Alkmaarse gemeentehuis sportprestaties. Wethouder Sport Christiaan Peetoom ontving de atleten samen met hun familie, vrienden en coaches in de Prinsenzaal. Naast de felicitaties ontvingen de atleten in Alkmaar ook een unieke sportonderscheiding voor hun bijzondere prestatie. De atleten spraken tijdens een presentatie over hun sport en hun kampioenschap. Ze lieten video’s en foto’s zien die ze zelf hadden ingezonden.

Drie junioratleten wonnen gouden medailles op de Nederlandse kampioenschappen (NK) in atletiek, schermen, folie en degen. Sanne de Nijs is 12 jaar en won goud op het nationaal verspringen onder 14 jaar. Szymon Blokker won zelfs dubbel goud op de Nationale Schermkampioenschappen. Zowel in de degen als in de floret was hij de beste in zijn categorie onder 14 jaar. Talitha Sluman (16 jaar) was de eerste Nederlandse vrouw die goud won op het Internationale Marathon Foil Fencing Tournament in Parijs. De drie atleten ontvingen van de wethouder een plaquette voor hun uitmuntende prestaties.

kickboksen

Ismail Ouzgni won zijn eerste wedstrijd tijdens Glory Collision 6 in Arnhem. Dit zette zijn naam op de wereldkaart. Ismail ontving een miniatuurweegschaal en een certificaat van de wethouder.

tennismeesters

Marjolein Oudegeest won in 2023 het Nationaal Kampioenschap Tennis Singles bij de Masters 50+. Caroline de Vries won de afgelopen twee jaar maar liefst acht titels. Op de Nederlandse kampioenschappen van vorig jaar wist ze op zowel de binnen- als buitenbaan gouden medailles te winnen bij het damesdubbel en het gemengd dubbelspel. Op de Wereldkampioenschappen won ze zowel in 2022 als in 2023 de zilveren medaille in het gemengd dubbelspel. Bij het damesdubbel behaalde Caroline in 2023 de tweede plaats, na de eerste plaats in 2022. Zowel Marjolein als Caroline kregen een miniatuur Waaggebouw met een wethouderscertificaat.