Sparta-duiker Eline Westhuis (18) wint ondanks haar blessure zilver op de Dutch International Trampoline Open in Alkmaar.

19 maart 2024 om 14:20 uur

Sportschool

ERMELO Afgelopen weekend werd in Alkmaar de vierde Dutch International Trampoline Open gehouden. Maar liefst 365 deelnemers uit diverse landen deden mee. Dat geldt ook voor Sparta Ermelo, dat 15 springpaarden inzond. Verrassend genoeg won de 18-jarige Eline Westhuis zondag zilver met haar synchropartner Megan Brouwers uit Den Bosch.

Dat Westhuis meedeed aan de tweede dag van het toernooi was een wonder. Hij raakte zaterdag geblesseerd tijdens deelname aan het individuele toernooi. Een dag en nacht rust en goed advies van de arts zorgden ervoor dat Westhuis toch mee kon doen. Dat het synchroonpaar zilver wist te bereiken, was vooral te danken aan de lange ervaring die de twee dames samen hebben. Alleen het Nederlandse echtpaar Romana Schuring/Claudia de Graaf ging hen voor.

INDIVIDUEEL OPTREDEN

Op de eerste dag behaalden Caro Binnerts en Emy Engel een goed resultaat in de zware categorie 17-21 jaar. Beide dames sprongen zeer stabiel. Engel werd 14e met twee oefeningen die ruim 47 punten opleverden. Binnerts, die in de eerste ronde een nieuwe oefening oversloeg, scoorde iets hoger en eindigde op plaats 13. Overige uitslagen: Valerie Bosschart 35., Renske Groen 38., Sofie van Beekhuizen 41., Merel van de Kamp 49.

In de categorie open dames had Lara Wolkenfelt een goede wedstrijd. In het eindklassement behaalde hij de 16e plaats. Haar zus Ilse Wolkenfelt sprong ook goed in beide oefeningen en behaalde een 22e plaats.

Britt Kroon, Ilse Wouters en Thirza van Boxtel debuteerden in de categorie junioren dames 15/16. Van Boxtel bereikte plaats 37, Wouters 39e en Kroon 42. Chemène Hazelof, die al aan het toernooi had deelgenomen, voerde een uitstekende verplichte oefening uit, maar maakte de verkeerde keuze. Dit bracht haar naar de 47e plaats in het eindklassement.

Twan Rieksen deed mee in de categorie 13/14 jarigen. Rieksen had last van de zenuwen en maakte daardoor een fout tijdens de verplichte oefening. Ondanks het behalen van een goede score in de selectieronde kwam het niet verder dan de 27e plaats in het eindklassement.

AFGESTEMD

Naast de gesynchroniseerde medaille van Westhuis en Brouwers in de open categorie wisten ook Ilse Wolkenfelt en haar Springbok-teamgenote Julianne van Veen de finale te bereiken. In de finale stegen ze van plaats 7 naar plaats 5. Bosschart en Engel bereikten de finale in de categorie 17 t/m 21 jarigen. De oefening pakte iets slechter uit, maar toch eindigden we op een prima zesde plaats in het eindklassement. Overige resultaten: Binnerts/Groen 13e en Van Beekhuizen/Van de Kamp 15e.

Van Boxtel/Hazelof en Kroon/Wouters namen deel in de dames jeugdcategorie 15/16. Beide koppels hadden het niet gemakkelijk in de zwaargewichtcategorie en konden ook niet goed rondkomen. In het eindklassement bleven ze steken op de 20e en 18e plaats.