Het geel-zwarte damesteam 1 verliest in de laatste seconde van koploper Maastricht – Reclame Veghel | Stadskrant Veghel

Nog een sport
153 keer gelezen

VEGHEL | Geel-Zwart Dames 1 kreeg afgelopen zondag bezoek van koploper Maastricht Dames 1. In een spannende wedstrijd capituleerden de Veghelse hockeydames alleen maar….

Maastricht staat stevig bovenaan, maar ondanks deze positie wilde Geel-Zwart graag punten scoren. De 2-3 overwinning op Etten-Leur Dames 1 voor de Silver Cup afgelopen vrijdag vormde de definitieve voorbereiding.

Intens
De ploeg van Veghel begon uitstekend aan de wedstrijd en creëerde meerdere kansen die uiteindelijk uitmondden in een 1-0-voorsprong uit een strafcorner van Inge van Kessel. Aan het begin van het tweede kwart breidde Sophie van Mourik Broekman via een hoekschop de voorsprong uit naar 2-0. Met deze comfortabele voorsprong gingen de dames de rust in.
Maastricht kwam na rust fel uit de kleedkamer en bracht binnen tien minuten de stand in evenwicht: 2-2.

strafbal
In het laatste kwart was het alles of niets voor Geel-Zwart. De thuisploeg bleef aandringen en kreeg zelfs een strafschop, die de Maastrichtse doelman vakkundig uit een corner redde. In de laatste seconden van de wedstrijd besliste Maastricht de wedstrijd door 2-3 te scoren vanwege een fout in de verdediging van Geel-Zwart. Een zeer spannende wedstrijd waarin de dames Geel-Zwart er alles aan deden om de punten in Veghel te behouden, maar koploper Maastricht uiteindelijk met de zege aan de haal ging. Met opgeheven hoofd verlieten de Veghelse hockeyers het veld.

Aanstaande zondag staat de uitwedstrijd tegen Uden Dames 1 op het programma. Uden staat momenteel op de laatste twaalfde plaats in het klassement, Geel-Zwart staat op de zesde plaats.