Ladies Set Up leed een roemloze nederlaag in Maastricht

De Set Up volleybaldames zouden op zaterdag 16 maart een uitwedstrijd spelen tegen de VC Jokers uit Maastricht. De dames van Meerlose leden een beschamende 4-0 nederlaag tegen de onderkant van de tafel.

Set Up begon de wedstrijd meteen met een 7-2 achterstand. De servicepas verliep niet goed waardoor er geen punten werden gescoord. Na 15-5 kwam er dankzij een goede service 15-10. Omdat de voorbereiding niet gedaan was, was de stand wederom 20-11. Bij 24-14 profiteerde Jokers meteen van het eerste setpunt. De tweede set was een kopie van de eerste. Set Up gespeeld zonder ervaring en te veel haast. Door 13-7, 17-7 en 19-12 werd het uiteindelijk 25-16.

Ook de derde set veranderde niets: van 10-1 ging het naar 16-4 en 20-7. Iedereen had goede bedoelingen, maar niets ging goed, niets werkte. De Jokers wonnen deze set met 25-11. Set Up begon veelbelovend aan de vierde set. Dankzij een goede reeks opslagen en meer rust in de wedstrijd kwamen ze op een 4-10 voorsprong. De hoop groeide dat hij Maastricht niet geheel met lege handen zou verlaten. De Jokers kwamen echter langzaam weer dichterbij. Set Up bleef voorop tot 18-22. Maar ook deze set werd niet aan de Meerlose dames toegekend: Jokers besliste deze set met 26-24 in hun voordeel.

Tekst: VC-instellingen