Jong Holland pakt zege van Always Forward

ALKMAAR – Na een spectaculaire slotfase pakte kopman Jong Holland de drie punten tegen Always Forward, dat met nog twee minuten te gaan nog op voorsprong stond in Alkmaar.

Na een felle strijd waarin scheidsrechter Akkaya maar liefst vijftien keer de gele kaart liet zien, stemde Jong Holland erg blij met de late overwinning. Aan het begin van de wedstrijd was de thuisploeg op voorsprong gekomen met een strafschop omgezet door Lars Boekel, die hardhandig werd afgekeurd door de bezoekers uit Hoorn. Voor rust scoorde Dennis van Tricht met een schitterend doelpunt uit de corner de gelijkmaker.

Halverwege de tweede helft kwam Always Forward op voorsprong met een vrije trap van Nick de Wit. Tot het einde leek het beslissend, maar Jong Holland’s coach Carl Ern had kort voor tijd nog een verrassing met de introductie van Storm van Lier, die na deze wedstrijd nu als “spits” door het leven kan gaan. Ik had het koud op het veld toen Jort Feijen de gelijkmaker maakte. Opnieuw tot ongenoegen van Always Forward vanwege een mogelijke buitenspelsituatie. Scheidsrechter Akkaya maakte ruzie met zijn assistent, maar keurde het doelpunt goed. Wie dacht dat het zo door zou gaan, kwam bedrogen uit, want acht minuten in de blessuretijd kopte Van Lier zelf de stand met 3-2 tegen de touwen.