Wippolder herwint leiderschapspositie

Zaterdag 16 maart stond vetgedrukt op de agenda’s. De thuiswedstrijd tegen LFC Leiden kende buiten het veld al eerder teleurstellende momenten, waardoor het nodig was om vooraf contact te leggen en te onderzoeken of er een sportwedstrijd zou kunnen plaatsvinden.

Het werd al snel duidelijk dat de problemen buiten het veld van een paar maanden geleden niet zichtbaar waren op het veld. Een groen, makkelijk bespeelbaar gras, af en toe een lentezonnetje en twee teams met meerdere creatieve spelers die kunnen strijden om de topposities. Alle ingrediënten voor een geweldige voetbalwedstrijd.

De duels begonnen abrupt maar eerlijk en al na een minuut was het duidelijk dat het een aantrekkelijk duel kon worden. Na die eerste minuut kon LFC meteen juichen toen de linksbuiten hard en hoog schoot, 1-0.

Wippolder moest even op zijn hoofd krabben. Na een slechte week met twee nederlagen (Valken’68 en RCL voor de NFL Cup) was het zaak om te herstellen. Met een lange blessurelijst (Luisman, Seffelaar, Venema, Müller, Tarantino zullen enige tijd niet beschikbaar zijn) is dit voor anderen een mooi moment om te laten zien dat ze klaar zijn voor de grote klus.

Er was te weinig ervaring en strijd in de laatste wedstrijden, maar na de tegenslag in de eerste minuut keerde het blauwwitte vuur terug naar de ploeg van coach Mark Moen.

Met moed en een reeks zorgvuldige voorbereidingen werd LFC afgeslagen. In de 21e minuut leidde een nieuwe aanval tot de gelijkspel. Berto de Vree stak een voorzet uit en deze werd verzameld door Domenico de Vree. De jongste van de twee broers aarzelde niet, plaatste de bal goed en schoot vanaf 22 meter 1-1.

LFC reageerde direct en kreeg in de volgende aanval een goede kans, maar de bal ging naast. De thuisploeg beschikt over meerdere goede spelers, maar de Delftenaren waren snel en schoven na de onderschepping snel op naar voren. Kort daarna vertaalde zich dat ook in 1-2 voor de bezoekers. Quinten Hellemons was sterk in de wedstrijd en duwde vervolgens zijn aanvallende partner Berto de Vree diep. De Vree aarzelde niet en bleef alleen en kalm voor de LFC-doelman.

In het laatste kwartier van deze eerste helft probeerde de thuisploeg nog van alles en dreigde meerdere keren, maar het was Wippolder die twee keer dicht bij de 1-3 was. Een goed schot van Uythof belandde op de lat en ook een schot van Ricardo van Heyst ging over de lat weer het veld in.

Na de thee ook nog een spannende tweede helft. Met talrijke kansen aan beide kanten, intense duels en een goede scheidsrechter, Ter Velde, was het een vermakelijke wedstrijd om naar te kijken. Rob Overvliet hield de sterke aanvaller Tommie Bekooij onder controle en op het middenveld wonnen Tettero, Krassenburg en Biemans vele duels, waardoor Wippolder zich prima kon vermaken in de bus naar huis. Even later werd vernomen dat deze zaterdag de overige resultaten gunstig waren en het dus tijd was om opnieuw te wisselen in de top van deze spannende eerste categorie. Een mooi moment voor Wippolder was het debuut van onze jonge Ryan van den Berg, die na De Vree en Dill (en vele andere voorbeelden daarvoor) een half uur lang liet zien dat hij over veel potentie beschikt.

Volgende week staat er een mooie derby op de planning in Wippolder (thuis tegen RKDEO). LFC mag op bezoek bij Forum Sport en zal bij een overwinning moeten proberen aan te sluiten bij de kopgroep.