FC Groningen verslaat De Graafschap met ruime marge

FC Groningen versloeg De Graafschap vrijdagavond met 4-12 in een wedstrijd vol doelpunten. Romano Postema scoorde in blessuretijd een hattrick met het derde doelpunt. Met de vierde overwinning op rij stijgt Groningen van de vierde naar de tweede plaats, wat uiteindelijk resulteert in directe promotie.

Groningen begon goed aan de wedstrijd en Romano Postema scoorde al vroeg in de wedstrijd het eerste doelpunt. Een kwartier later wist Postema het
het tweede opeenvolgende doelpunt scoren volgens de instructies van Peersman. Halverwege de eerste helft scoort De Graafschap de gelijkmaker: 2-1. De Graafschap maakte er na een hoekschop 2-2 van.

In de tweede helft wist Valente weer op voorsprong te komen na een voorzet van Peersman. Het doelpunt gaf Groningen weer energie. In de slotfase zocht De Graafschap nog naar de gelijkmaker. Op aangeven van Van Bergen scoorde Postema in blessuretijd zijn hattrick en eindigde de wedstrijd op 4-2.

FC Groningen staat op de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie met 57 punten uit 30 wedstrijden. De tweede plaats geeft recht op directe promotie naar de Eredivisie. Roda JC kan zondag terugkeren naar de tweede plaats als het MVV verslaat. Willem II bezet de eerste plaats met 63 punten.