FC Dordrecht creëert een vreemd aantal kansen, maar komt niet tot scoren tegen FC Eindhoven

De avond in het M-Scores stadion begon feestelijk. Middenvelder Shiloh ‘t Zand ontving de Bronzen Schild als Beste Talent van de derde periode. De huurling van Feyenoord vormde met Antef Tsoungui het middenveld, waar Tim Receveur (geschorst) en Jari Schuurman (geblesseerd) ontbraken.

Aanzienlijke mogelijkheden

Voor de thuisploeg was de opdracht direct duidelijk: een gaatje zoeken bij de Brabanders, die zich hadden teruggetrokken op het eigen veld. FC Dordrecht kreeg in het eerste kwartier echter twee grote kansen: Mathis Suray schoot in kansrijke positie op doelman Jorn Brondeel en Rene Kriwak kopte vanaf de rand van het strafschopgebied naast. Even later kwam ‘t Zand nog dichterbij, maar de middenvelder raakte de lat.

Na het eerste gevaar van FC Eindhoven, via Evan Rottier, zette de kansenregen in Dordrecht onafgebroken voort. Eerst schoot Suray op Eindhovense doelman Jorn Brondeel, waarna Ilias Sebaoui zijn schot gebroken zag.

De Kriwak-tienden?

Tien minuten voor rust dacht spits Kriwak, die zijn vorm wilde verbeteren en zijn tiende doelpunt van het seizoen wilde scoren, zijn ploeg uit een hoekschop op voorsprong kon zetten. Een kort, enthousiast gejuich werd gevolgd door teleurstelling, want hun doelpunt werd afgekeurd omdat de bal kennelijk niet over de lijn was gegaan. Wonder boven wonder stond het bij rust nog steeds 0-0.

In het tweede bedrijf ging de zoektocht naar de welverdiende klap in duizelingwekkend tempo verder. Dylan Mbayo schoot tegen een tegenstander en na een uur stond Sebaoui op het punt te scoren vanaf veertig meter, maar zag Brondeel de bal net over de lat slaan. Aan de andere kant was een kopbal van Farouq Limouri dicht bij een doelpunt voor Eindhoven na een vrije trap die gevaarlijk richting de verre paal stuiterde.

Vervanger in de positie

De paal was niet bepaald in het voordeel van FC Dordrecht, want een kwartier voor tijd stond de paal het doelpunt van Adrian Segecic in de weg. Het zogenaamde ‘laatste zetje’ bleef wachten, waardoor het gefrustreerde Dordt genoegen moest nemen met een onbeduidend punt: 0-0.

Opstelling FC Dordrecht: Plogmann; Seydoux, Kluivert, Van der Avert, Hilton (Brito/46); Tsoungui (De Bie/84), ‘t Zand (Shein/76), Suray; Mbayo (Segecic/76), Kriwak (Osundina/59), Sebaoui