AZ verrast en haalt de bekerheld van het amateurteam naar Alkmaar

Hoewel het seizoen nog in volle gang is, kijkt AZ ook naar de toekomst. De inwoners van Alkmaar hebben in ieder geval al de diensten van Sem van Duijn overgenomen. De trendsetter van Quick Boys, die in januari bijna een schandaal veroorzaakte door AZ uit de KNVB-beker te kloppen, verhuist na dit seizoen naar het AFAS-stadion.

Dat meldt Tim van Duijn Internationaal voetbal In ieder geval op woensdagmiddag. Hercules (die in december won van Ajax) mag dan wel de grootste bekerprestatie van dit seizoen hebben neergezet, Quick Boys kwam er zeker dichtbij. De Katwijkse amateurs hadden ADO’20, NAC Breda en De Graafschap al verslagen in het bekertoernooi voordat AZ elkaar op 16 januari ontmoette. Na 120 gekke minuten stond de stand op 3-3, waardoor strafschoppen de wedstrijd moesten beslissen. Uiteindelijk vatte AZ het beter op.

Het artikel gaat verder onder de video.

Van Duijn was, en niet alleen die avond, een van de grote sterren van Quick Boys. De aanvaller maakte zeven minuten voor het einde van de tweede helft van de verlenging de stand op 3-3, waardoor zijn team naar de strafschoppenserie moest. Van Duijn maakt dit seizoen zeker veel indruk met de tweedeklasser. Na 25 wedstrijden in alle competities (tweede divisie en KNVB Beker) bedraagt ​​de balans zestien doelpunten en zes assists. Dat is niet onopgemerkt gebleven. Van Duijn kon kiezen uit vele betaaldvoetbalclubs, maar hij koos voor AZ.

Met zijn prestaties in de KNVB Beker en de Tweede Divisie trok Van Duijn de aandacht van clubs in de Keuken Kampioen Divisie en de Eredivisie. Fortuna Sittard, FC Groningen en FC Utrecht hadden hem in het vizier, maar Van Duijn kiest voor AZ, Dat is wat het lijkt. De verwachting is dat Van Duijn in eerste instantie zijn minuten gaat spelen bij Jong AZ. AZ beschikt momenteel over Ruben van Bommel en Myron van Brederode voor de linksbuitenpositie in de hoofdmacht.