FC Groningen behaalt uiteindelijk overwinning op Jong…

FC Groningen wist maandagavond Jong PSV te verslaan in de absolute finale van de Keuken Kampioen Divisie. In De Herdgang was de stand 2-3 voor Trots van het Noord, die in de 94e minuut de wedstrijd besliste.

FC Groningen kwam in de negentiende minuut op voorsprong. Valente dribbelde de zestien in, behield het overzicht en bediende Hove. De Noor schoof de bal achter PSV-doelman Jong: 0-1. In het restant van de eerste helft kreeg Hove drie goede kansen, maar de Noor scoorde niet.

Eén minuut na rust kwam Jong PSV dichtbij. Gilbert stond koud op het veld nadat hij als invaller was ingezet, hij nam de bal na zo’n twintig seconden aan en scoorde: 1-1. In de 65e minuut kwam FC Groningen weer op voorsprong. Valente duwde de bal weg en zag een verdediger van De Jong PSV richting de bal rennen.

Jong PSV maakte in de negentig minuut gelijk. Uneken kopte de bal langs doelman Hidde Jurjus. De Eindhovenaren dachten dat ze het begrepen hadden, maar niets was minder waar. FC Groningen scoorde in de 94e minuut het winnende doelpunt, Marvin Peersman was de winnaar van de wedstrijd.