ADO Den Haag heeft opnieuw één punt over in de wedstrijd tegen FC Dordrecht

ADO Den Haag heeft nog één punt over van de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht. De ploeg van Darije Kalezic werd op de kraker op een 2-2 gelijkspel gehouden tegen de Sheepheads, ondanks dat de thuisploeg wederom een ​​0-2 achterstand te boven kwam.

Op maandag 11 maart speelde ADO Den Haag een belangrijke wedstrijd in de strijd om de nog steeds felbegeerde promotieplek. De Hofstadclub, huidige nummer vier van de competitie, ontving in het Bingoal Stadion; FC Dordrecht. Met een verschil van slechts twee punten in het voordeel van ADO Den Haag was de thuisploeg vastbesloten een goed resultaat te behalen. Coach Darije Kalezic nam het met een wissel over van de uitwedstrijd van afgelopen vrijdag tegen Roda JC (2-2). Koudossou mocht dit keer starten in de plaats van Van Hintum.

ADO Den Haag kende een moeizame beginfase en moest in de vijftiende minuut zelfs een doelpunt tegen krijgen. Sebaoui maakte een goede actie en wist Marsman bijna vanaf de basislijn te passeren en schoof de bal in de verre hoek: 0-1. De thuisploeg zocht meerdere keren naar de combinatie, maar ging slordig met de bal om, waardoor er geen grote kansen konden worden gecreëerd. FC Dordrecht profiteerde hiervan en begaf zich steeds meer in het Haagse doelgebied.

Na een half uur spelen was de uitslag eerder 0-2 dan een mogelijk gelijkspel. Voor ADO Den Haag was het belangrijkste het herwinnen van de controle over de wedstrijd. Helaas lukte dit niet voordat het tweede doelpunt viel. Een defensieve fout aan Haagse kant zorgde ervoor dat aanvoerder Suray kon aanvallen. Aanvankelijk kon Marsman de bal redden, maar de rebound was alsnog een succes. Even leek het erop dat de genadeslag kon vallen toen Sebaoui opnieuw alle ruimte had om te schieten. Gelukkig voor de thuisploeg deed de aanvaller het te haastig en ging zijn schot over het doel van Marsman.

Het zag er lange tijd naar uit dat ADO Den Haag in de tweede helft een hele lastige klus voor de boeg zou krijgen, totdat vlak voor rust een afgeweken hoekschop van Van Mieghem op het hoofd van Derijck belandde. De centrale verdediger wist Veerman binnen te koppen, die Schalk met een uiterst voorzichtige pass in scoringspositie bracht. De aanvaller benutte zijn kans en schoot keihard: 1-2. Opeens zag het scorebord er vlak voor rust iets positiever uit.

Toen Van Wolfgang aan de tweede helft begon, voerde Kalezic één wijziging door in de oorspronkelijke basiself. Vigen bleef na rust in de kleedkamer. ADO Den Haag was vastbesloten om het in de tweede helft beter te doen dan in de eerste 45 minuten. Van Mieghem bracht zijn woorden in de praktijk toen hij doelman Plogmann ver voor zijn doel zag en besloot vanaf zo’n 40 meter te schieten. Een fantastisch doelpunt van de ervaren aanvaller zorgde ervoor dat ADO Den Haag de stand weer op gelijke hoogte bracht: 2-2!

lr240311ab13706

In tegenstelling tot de eerste helft had ADO Den Haag het voordeel en betrad meerdere keren de vijandelijke zone. De thuisploeg kwam in de 72e minuut voor het eerst dicht bij een voorsprong, nadat het schot van Van Mieghem na een vrije trap op het aluminium terechtkwam. ADO Den Haag bracht meer concurrentie in de wedstrijd en Esajas kon vlak voor ingang van het Haags Kwartier met frisse energie het veld betreden, aanvoerder Surmeli maakte plaats.

ADO Den Haag kwam echter ongedeerd tevoorschijn toen Osundina naast schoot, nadat hij plotseling één-op-één met Marsman stond. Nog geen minuut later had Schalk de 3-2 gemaakt, maar Plogmann kreeg zijn schot geblokt. Met nog minder dan tien minuten te gaan besloot Kalezic de aanval een extra impuls te geven door een aanvallende wissel door te voeren. Sellouki maakte zijn opwachting, waardoor Waem vanaf de bank naar de finale kon kijken. Er werd alles aan gedaan om die drie belangrijke punten in eigen beheer te houden. Aan de andere kant leek het erop dat de Sheepheads tevreden waren met het gelijkspel en de wedstrijd wilden afmaken. Veerman zag zijn schot in de laatste minuut van de officiële speeltijd knap gered door Plogmann, waardoor ADO Den Haag weer met een punt in de wedstrijd achterbleef. Dit keer tegen FC Dodrecht: 2-2.

Volgende week vrijdag staat ons weer een belangrijke wedstrijd te wachten. ADO Den Haag reist af naar Velsen-Zuid, waar SC Telstar de volgende tegenstander is.

Kenmerken ADO Den Haag – FC Dordrecht 2-2 (1-2)

Scoreverloop: 14. Sebaoui 0-1, 32. Suray 0-2, 41. Schalk 1-2, 54. Van Mieghem 2-2