Excelsior Rotterdam verliest met 4-0 van AZ

In Alkmaar verloor Excelsior Rotterdam met 4-0 van AZ. De Kralingers begonnen goed aan de wedstrijd, maar in de 13e minuut scoorde AZ direct uit de eerste corner. De thuisploeg maakte al snel de 3-0 en de wedstrijd was afgelopen.

Blessures

Op sportief vlak zit Excelsior Rotterdam in een lastige fase, maar ook qua blessures gaat het momenteel niet goed met de Kralingers. Maar liefst 8 spelers ontbraken in Alkmaar door fysieke ongemakken en pijn, terwijl Arthur Zagrรฉ vorige week zijn vijfde gele kaart kreeg en daardoor een wedstrijd vanaf de tribune moest aanschouwen. Daarom stonden in de basiself tegen AZ de namen van Richie Omorowa, Mimeirhel Benita en Sven Nieuwpoort.

Nadeel

Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan de eerder deze week overleden Kees Rijvers, was de eerste bedreiging in Alkmaar voor Excelsior. Helaas was de pass op Lance Duijvestijn te hard. Na dertien minuten ging de eerste corner van de wedstrijd naar AZ en opnieuw ging het mis voor Excelsior. Dani de Wit kopte binnen en zette AZ op voorsprong. Twee minuten later was de stand 2-0 dankzij de topscorer van de club, AZ-speler Vangelis Pavlidis. De moed van de Kralingers zakte zichtbaar weg. Sven Mijnans maakte er 3-0 van en AZ scoorde ook twee doelpunten die afgekeurd werden. Halverwege de wedstrijd stond Excelsior met 3-0 achter.

Steun

Na de pauze probeerden de Kralingers zich te herstellen. Kenzo Goudmijn, aangekocht van AZ, probeerde het van afstand, maar zijn schot ging naast. De meegereisde Excelsior-fans zagen dat de spelers steun nodig hadden en lieten zich vrijwel de gehele tweede helft positief van de tribunes horen. Pavlidis was dicht bij de 4-0, maar vond Van Gassel op zijn pad. Alkmaar’s vierde doelpunt viel in de 72e minuut, Sven Mijnals scoorde de tweede van de middag.

Belangrijk

Maar Excelsior deed het in de tweede helft beter en daardoor wist AZ minder gevaarlijk te worden. De Alkmaarders waren nog dicht bij de 5-0, maar nadat Stijn van Gassel tot tweemaal toe de bal wist te ontwijken, werkte invaller Siem de Moes de bal van de lijn en kon de jeugdige De Moes in Alkmaar zijn Premier League-debuut maken. De Kralingers verloren in Alkmaar en kunnen zich nu opmaken voor de belangrijke thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk aanstaande zaterdag in ons Van Donge & De Roo stadion.