De top 5A-wedstrijd tussen Alcmaria Victrix en Westzaan eindigt hectisch en zonder winnaar

ALKMAAR – In de vijfde divisie van het zaterdagvoetbal kwam Alcmaria Victrix niet in de buurt van koploper Westzaan. De onderlinge wedstrijd eindigde na een hectische slotfase met een 1-1 gelijkspel.

Alcmaria Victrix was vooral in de eerste helft op eigen veld de betere ploeg en de 1-0-voorsprong bij rust was terecht. Chakib El Kaderi scoorde na goed voorbereidend werk van Bert Inecia. Kort na rust maakte Westzaan gelijk met een kopbal van de spits, maar de scheidsrechter negeerde het buitenspelsignaal.

Na de 1-1 werd de hoofdwedstrijd bijzonder hectisch, met veel vervelende overtredingen. Zo moest spelmaker Mo Ajnane geblesseerd het veld verlaten na een zware overtreding en zag de scheidsrechter geen penalty na een uitdaging van Brahim Bakni die duidelijk van richting werd veranderd door een verdediger. Bakni haalde het einde niet omdat hij zich liet provoceren door een gastspeler en terecht een rode kaart kreeg. Een Westzaanse verdediger had ook een kaart moeten krijgen na een keiharde aanval op El Kaderi, maar nu heeft de scheidsrechter hem een ​​gele kaart gegeven. Na veel oponthoud en de nodige ongeregeldheden besloot de piper dat negentig minuten genoeg waren en eindigde de stand op 1-1.

Door het gelijkspel heeft Alcmaria Victrix nog vier punten meer dan de koploper en moet dus in de resterende wedstrijden rekenen op een misstap van de Westzaners. Aanstaande zaterdag gaat Alkmaarders op bezoek bij de nummer drie van het klassement, Wieringermeer.