Beoordeling 4e klasse. Stompwijk’92 nog een stap richting een veilige plek (4A). GDA lijdt puntenverlies, maar behoudt een grote voorsprong op de concurrentie (4C). FC Zoetermeer leidt opnieuw strijd om titel (4D)

4e klasse A:

Stompwijk’92 heeft zaterdag uitstekend werk geleverd tegen Sporting Leiden in de overlevingsstrijd. Leiden won nipt: 1-2. Floreant versloeg Roodenburg met 3-1. Het verschil op veilige positie bedraagt ​​daardoor nu nog maar drie punten.

Stompwijk’92 staat komende zaterdag 16 maart 2024 voor een zware opgave tegen koploper Teylingen.

4e klasse C:

Koploper GDA versloeg zaterdag SV Erasmus met 1-1. Maar GDA leidt nog steeds trots de 4C. Op dit moment is er geen gevaar. Ook niet als het gaat om ploegen die nog een paar wedstrijden te gaan hebben.

GSC ESDO en ODB blijven na zaterdag samen op de tweede plaats. GSC ESDO won met maar liefst 8-0 van SVH, dat halverwege de week al met 5-1 verloor van BMT. ODB versloeg op eigen veld het laagvliegende SV Zuid West DH: 3-0. Mitchell Pronk, Jordi Mulder en Diego Wille scoorden voor ODB.

DUNO verspeelde op bezoek dure punten in de laatste uitwedstrijd (18.00 uur) tegen Quick: 1-1. Met nog ruim een ​​kwartier te gaan kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong, maar in de verlenging hielp Kevin Jacobs DUNO op 1-1.

Houtwijk deed het goed op bezoek bij de laatste plaats Madestein: 2-6. Loosduinen speelde 1-1 gelijk tegen het sterke BMT. Bij rust stonden de Loosduiners met 1-0 achter. Maar een kwartier voor tijd kwam Erdi Cinar gelijk: 1-1. Loosduinen bevindt zich echter samen met Quick en SVH nog steeds in een p/d-positie. SV Zuid West DH en Madestein bevinden zich in een directe degradatiepositie. Maar er is nog hoop voor een van deze teams. Het verschil met SVH is nul.

De strijd om de titel van het tweede seizoen is nog niet beslecht. De eerste helft ging naar de GDA-leider. In de tweede periode staat GDA momenteel ook bovenaan. Maar SV Erasmus is nog steeds in de race om dit af te pakken van de als tweede geplaatste GSC ESDO. Erasmus heeft nog twee wedstrijden te gaan. En het heeft één verliespunt minder dan GSC ESDO. Dat geldt ook voor BMT, dat met drie wedstrijden minder ook één nederlaagpunt minder heeft dan GSC ESDO. In theorie zou DUNO ook kampioen van het tijdperk kunnen worden. Dit zou via doelsaldo moeten gebeuren.

4e klasse D:

FC Zoetermeer heeft dit weekend fantastische dingen gedaan in de 4D-titelstrijd. De Zoetermeerers wonnen zelf heel eenvoudig op bezoek bij onderste ploeg Deltasport: 0-6. En zag concurrenten VDL, Vredenburch en Maasdijk gelijkspel.

De wedstrijd tussen VDL en Vredenburch eindigde in een 2-2 gelijkspel. Bij rust stond Vredenburch met 0-1 voor. In de tweede helft draaide VDL deze achterstand om in een 2-1-voorsprong. De Rijswijkers maakten er uiteindelijk 2-2 van. Het gesprek van de middag was het afgekeurde doelpunt tegen Vredenburch: bekijk video. Buitenspel of niet? Wij zijn van mening dat Vredenburch van twee punten is beroofd. Maasdijk kwam op bezoek bij Celeritas niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

SEV won zaterdag comfortabel thuis van DHL: 3-1. En dat is maar goed ook. Want MSV’71 won bij Quintus thuis met 2-3. Quintus kwam in de eerste helft op een 1-0-voorsprong door een doelpunt van Timo van Houten. MSV’71 draaide die achterstand om in een 1-2-voorsprong. De ploeg van Kwintsheul bracht de stand echter opnieuw op gelijke hoogte dankzij een penalty van Stijn van der Wel. Op het laatste moment ging het nog mis voor Quintus. Rode kaart voor de doelman en penalty voor de gasten: 2-3. Dankzij de 3-1 overwinning van SEV op DHL bevindt de ploeg uit Leidschendam zich nog steeds in een veilige positie. MSV’71, SEP en Celeritas bevinden zich in p/d-positie. Deltasport is de laatste.

SV Deltasport FC Zoetermeer 0 – 6