AZ Femenino wist Fortuna Sittard opnieuw te verrassen

SITTARD – In de Azerion Eredivisie voor dames heeft AZ Fortuna Sittard voor de tweede keer dit seizoen met het kleinst mogelijke verschil verslagen. Net als in de vorige wedstrijd werd Floor Spaan uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd: 0-1.

Fortuna Sittard en AZ kregen in de eerste helft scoringskansen. De thuisploeg van coach Roger Reijners leek na ruim een ​​half uur spelen op voorsprong te komen na een vrije trap van Alieke Tuin, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Bij rust stond het dus nog steeds 0-0.

In de tweede helft scoorde AZ in de 77e minuut, aanvoerder Desiree van Lunteren deed het goed en vond vervolgens Floor Spaan, die er 0-1 van maakte. De twintigjarige aanvaller scoorde haar achtste doelpunt van het seizoen en was net als eerder dit seizoen in Wijdewormer opnieuw matchwinnaar.

Met de vierde overwinning van het seizoen klimt de ploeg van Wouter de Vogel naar de achtste plaats. Fortuna Sittard blijft vierde.