AZ, een makkelijke doelpuntenmaker, vergeeft Excelsior met ‘slechts’ vier doelpunten

Jordy Clasie was wegens schorsing afwezig bij AZ. Hij werd op het middenveld vervangen door Thiago Dantas. Sven Mijnans werd wederom als rechtsbuiten geplaatst. Riechedly Bazoer keerde terug als coach van de ploeg van Maarten Martens.

Hoewel de wedstrijd nog een beetje moest beginnen, ging het hek na dertien minuten dicht. Dani de Wit kopte een hoekschop binnen en maakte er 1-0 van. Het was het begin van een reeks doelpunten in de eerste helft. Twee minuten later scoorde Vangelis Pavlidis op knappe wijze de 2-0 bij de eerste paal, zijn vijftigste doelpunt voor AZ. Sven Mijnans maakte binnen een half uur de 3-0 en de wedstrijd was snel beslist.

In Alkmaar leek het alsof er een groot doelpunt in de maak was. Thiago Dantas raakte de lat na een intelligente individuele actie. Aan de rand van de rust ging het publiek twee keer op de banken zitten. De Wit kopte binnen, maar stond al buitenspel en ook Mijnans leek te scoren, maar na tussenkomst van de VAR bleek dat ook hij buitenspel stond.

zorgbol

In de tweede helft pakte AZ het wat rustiger aan. De buit was binnengekomen voor de Alkmaarders. In de 72e minuut scoorde Mijnans de tweede van de middag. Hij leek na een voorzet niet bij de bal te kunnen komen, maar bij zijn val raakte hij de bal alsnog achter doelman Van Gassel. Vlak voor tijd leek ook het vijfde doelpunt in de maak, maar een carmbole voor het doel werd uiteindelijk door Excelsior weggewerkt.

Na de overwinning zet AZ Ajax opnieuw onder druk. De Alkmaarders staan ​​nu zeven punten voor, dus Ajax moet winnen om verder te gaan in de strijd om de vierde plaats. De Amsterdammers spelen om 14.30 uur tegen Fortuna Sittard.

AZ-configuratie: Ryan; Sugawara, Goes, Bazoer, Moller Wolfe (M. De Wit/60); Dantas, Belic, D. De Wit; Mijnans, Pavlidis, Van Bommel (Van Brederode/60)