Airconditioning vierde klasse: GDA verliest dure punten

ODB wist op eigen veld SV Zuid West met 3-0 te verslaan. GSC ESDO was na een verrassende achterstand te sterk voor SVH. Stompwijk’92 scoorde drie punten in Leiden. Koploper GDA moest genoegen nemen met een punt na gelijkspel tegen SV Erasmus.

Tekst: Jay Jay door Vos van Steenwijk | Foto’s: Wil aan de Wiel

Sporting Leiden-Stompwijk’92

Stompwijk mocht naar Leiden reizen. Sporting Leiden staat onder Stompwijk’92, maar dat zegt niets. Stompwijk’92 begon sterk en wist de wedstrijd naar zich toe te trekken. Bart van Boggelen en Lars den Hartog hadden gelijk in Stompwijk’92. Sporting Leiden wist echter voor spanning te zorgen door de gelijkmaker te scoren. Meer kon Sporting niet doen en de ploeg van Erik van Manen nam de punten mee naar Stompwijk.

GSC ESDO – SVH

GSC ESDO had op papier een makkelijke wedstrijd. SVH wist echter ook vorige week te verrassen met hun goede wedstrijd tegen ODB. Redouantafelhajet scoorde bij GSC ESDO en scoorde nu ook de eerste twee doelpunten. Hij zette ook meteen de ruststand op 2-0. De thuisploeg betrad na rust het veld met de geur van bloed. Houssain Zeryouh scoorde het derde doelpunt van de dag en nu ging GSC ESDO voluit. Nog vijf doelpunten werden gescoord door Mohamed Achalhi, Redouantafelhajet, Samir Oulhani, Houssain Zeryouh en Nordin Zambib. Samen behaalden ze een 8-0 overwinning op een wanhopige SVH.

GDA – sv Erasmus

GDA kreeg bezoek van SV Erasmus, die het prima naar haar zin had en nu een verrassing wilde gaan geven. Dat lukte ook toen de bezoekende ploeg dankzij een doelpunt van Abbas Saleem een ​​verdiende voorsprong nam. In de resterende minuten voor rust kon GDA niets meer terugdoen en ging daardoor met een achterstand de kleedkamer in.

GDA herstelde zich tijdens de pauze en wist de wedstrijd in evenwicht te brengen dankzij een doelpunt van Dennis Heemskerk na een assist van Jeroen Mantel. GDA verloor daardoor dure punten, waardoor de concurrentie een kans kreeg om de achterstand in te halen.

ODB – Zuidwest DH

ODB moest winnen van South West DH als ze de aansluiting met de top wilden behouden en dat was de opgave vooraf. Beide teams begonnen goed, maar ODB was beter. Halverwege de eerste helft kreeg ODB een hoekschop die door de sterke Mitchel Pronk werd afgemaakt: 1-0. De bezoekende ploeg moest zich herstellen en ODB profiteerde en Jordi Mulder kon kort na de 1-0 de 2-0 maken. South West DH moest nog een paar keer versnellen en in positie komen om de gelijkmaker te scoren. Voor rust volgde een vrije trap voor de thuisploeg en de man die de vrije trappen nam stond al klaar. Diego Wille schoot in de hoek en gaf de bezoekende doelman kansloos: 3-0. In de tweede helft werd ODB wat slordig in de afwerking en werden veel kansen op de doelman of naast geschoten. South West DH kwam via een tegenaanval meerdere keren dicht bij een doelpunt, maar kon de hatelijke nul niet wegwerken. De wedstrijd eindigde op 3-0 in het voordeel van ODB.