Goede overwinning voor FC, vermakelijke wedstrijd op Euroborg

Vrijdag 8 maart 2024 om 21:57 uur

FC Groningen versloeg MVV vrijdagmiddag in een vermakelijke wedstrijd op de Euroborg met 3-0. Romano Postema en Jorg Schreuders scoorden nog voor rust. Aanvaller Postema scoorde in de tweede helft de tweede van de middag.

FC Groningen speelde een goede eerste helft. Vanaf de eerste minuten waren de bedoelingen van de ploeg van coach Dick Lukkien duidelijk. Aanvaller Romano Postema kreeg na 10 minuten gelijk. De aanvaller passeerde een lange bal van doelman Hidde Jurjus knap en hield zijn rivaal krachtig op afstand. Zo baande de spits zich een weg richting het MVV-doel en scoorde koelbloedig de 1-0-tussenstand.

Een paar minuten later kon Jorg Schreuders de score verdubbelen, maar doelman Romain Matthys stopte de weddenschap met zijn voet. Na ruim een ​​kwartier loste Laros Duarte een vrije trap vanaf zo’n 18 meter boven het doel. Even later omzeilde Postema de doelman, maar zijn schot werd via MVV-verdediger Ozgur Aktas van richting veranderd.

Bijna halverwege de eerste helft kreeg Schreuders gelijk. Een klassieke aanval over zeven chips kwam via Thom van Bergen terecht bij speler nummer acht Isak Määttä. Zijn lage en teruggetrokken voorzet werd door nummer negen Schreuders met 2-0 afgemaakt. Alleen Postema en Duarte raakten de bal niet in deze effectieve aanval.

De FC-storm was even geluwd, maar brak in de laatste minuten voor rust weer uit. Marco Rente kopte na een corner naast het doel. Schreuders miste in de blessuretijd nipt het doel na een pass van Leandro Bacuna. De FC kreeg een applaus voordat ze naar de kleedkamer gingen.

Thijmen Blokzijl verving Määttä direct na rust. De linksback had voor rust een botsing gehad waarbij hij hoofdpijn kreeg. De 19.452 op de Euroborg aanwezige fans zagen hoe ook FC Groningen versnelde richting de noordtribune.

Luciano Valente zette goed door in de 53e minuut, hij behield het overzicht, speelde in Postema en opnieuw bleef de spits kalm. Hij schoot hard in de verre hoek en scoorde de tweede van de middag, 3-0. Aanvoerder Bacuna schoot hard en overtrof na een uur spelen het doel. FC Groningen bleef actief zoeken naar meer doelpunten, onder leiding van de steun van de tribunes.

De drang om aan te vallen verdween zo’n twintig minuten voor tijd. Door nieuwe spelers in de aanval te introduceren, onder wie Rui Mendes, Noam Emeran en Kristian Lien, gaf coach Dick Lukkien de ploeg de wapens om een ​​vierde doelpunt te scoren. Romano Postema was in blessuretijd dicht bij zijn hattrick, maar schoot naast.

Aan de andere kant van het veld kende FC de hele wedstrijd geen problemen. Het team gaat met goede gevoelens weer een intense week in. Maandag staat de uitwedstrijd tegen Jong PSV op het programma en komende vrijdag speelt FC thuis tegen De Graafschap. Kaarten voor die thuiswedstrijd zijn verkrijgbaar via https://tickets.fcgroningen.nl.