Vanavond speelt FC Den Bosch de derby in Oss op bezoek bij TOP.

Eerder dit seizoen wonnen ze thuis met 1-0. FC Den Bosch hoopt deze derby dit seizoen twee keer te winnen. Afgelopen maandag speelde FC Den Bosch thuis tegen FC Groningen. In deze wedstrijd kregen beide ploegen in de eerste helft niet veel kansen. FC Den Bosch begon goed aan de tweede helft. Na enkele kansen was het Nick de Groot die een voorzet afleverde op spits Kacper Kostorz. De Pool wist hier wel raad mee en schoot raak. Tien minuten later ging er iets mis in de verdediging en maakte Rui Mendes gelijk voor FC Groningen. Een paar minuten later zette Romano Postema de bezoekers met een kopbal op voorsprong. Een kwartier voor tijd scoorde Rui Mendes zijn tweede doelpunt en Groningen’s derde van de wedstrijd. In de verlenging maakte FC Groningen er 1-4 van. Dit bleek ook het eindresultaat te zijn.

TOP Oss was afgelopen vrijdag op bezoek bij De Graafschap. In deze wedstrijd bleven er kansen komen voor de thuisploeg. De Graafschap kon echter pas kort voor rust op voorsprong komen. Simon Colyn zette Tristan van Gilst voor de doelman en de aanvaller maakte vijf minuten voor rust de 1-0. Na een uur verdubbelde de score. Het schot van Philip Brittijn werd van richting veranderd door Mike Havekotte, maar de rebound werd afgemaakt door Simon Colyn. Een kwartier voor tijd bracht TOP Oss de spanning terug in de wedstrijd. Joshua Zimmerman maakte een goede voorzet, die Grad Damen hard kopte. Na de gelijkmaker kwam er echter geen slotoffensief van de bezoekers. De eindstand was 2-1 in Doetinchem.

De eerste wedstrijd van het seizoen was thuis tegen TOP Oss. In deze wedstrijd had FC Den Bosch de voorsprong op de bezoekers. Het duurde echter tot de 68e minuut voordat FC Den Bosch tot scoren kwam. De bal bereikte Kacper Kostorz via Jaron Vicario. De Pool wist de doelman uit een korte corner te verrassen en scoorde het eerste doelpunt. In de verlenging kreeg debutant Mees Laros opnieuw een grote kans. De verdediger kreeg een uitgelezen kans om de score te verdubbelen, maar zijn inzet werd afgewezen. Zo won FC Den Bosch de vorige wedstrijd tegen TOP Oss overtuigend.

Voor de wedstrijd spraken we met coach Tomasz Kaczmarek, die terugblikte op de wedstrijd van afgelopen maandag: “Het verschil tussen ons goede spel in de eerste 65 minuten en het laatste deel van de wedstrijd was te groot. Er was geen reden waarom het tegendoelpunt zo’n grote impact op ons team zou hebben. Zelfs nadat we het doelpunt tegen kregen, stonden we er goed voor. We kunnen gewoon niet goed met de tegenslag omgaan. We moeten verbeteren om verder te komen na een tegenslag.” Uiteraard sprak de coach ook over de derby die vrijdagavond op het programma staat: “Een derby is altijd bijzonder, voor de club, voor de traditie en natuurlijk voor de fans. Ik zag wat het voor de fans betekent in de vorige game. We begonnen het seizoen tegen Oss en wonnen verdiend, wat ons veel vertrouwen gaf. Een derby is een goede gelegenheid om de sfeer binnen de club te bepalen. Helaas gaan we zonder fans naar de wedstrijd, gelukkig kunnen we vandaag tijdens de training de verbondenheid met de fans nog voelen.” Het volledige interview is hier te zien.

De wedstrijd begint morgen om 20.00 uur in het Frans Heesenstadion. De game is te volgen via het ESPN-schakelkanaal en via ESPN Watch. De wedstrijd is ook te volgen via onze social media kanalen.

Begin de dag met het nieuws uit uw gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en registreer. Lokale nieuwskapitein.