Opnieuw geen punten voor FC Den Bosch

FC Groningen ging maandagmiddag op bezoek bij De Vliert. FC Den Bosch kwam in de tweede helft op voorsprong, maar kwam uiteindelijk met lege handen weg. 1-4. FC Den Bosch kent een wijziging ten opzichte van de wedstrijd tegen De Graafschap. Yuya Ikeshita vervangt op het middenveld de afwezige Salah Oulad M’hand.

Na een vrij rustige eerste fase waarin beide ploegen voorzichtig waren, was het FC Den Bosch dat het eerste gevaar van de wedstrijd kreeg. Vieri Kotzebue brak door de verdediging van FC Groningen, maar zijn voorzet bereikte geen van zijn teamgenoten. Een actie in de 17e minuut zorgde voor een gevaarlijke situatie voor FC Den Bosch, een afstandsschot van Nick de Groot bleef steken in het bezoekersgebied maar kon niet worden benut.

In de 22e minuut volgde de eerste echte kans van de wedstrijd voor de Amsterdammers. Teun van Grunsven kopte de bal net over het doel van de Groningers. In de volgende minuut zette de bezoekende ploeg druk. FC Groningen slaagde er echter niet in om gevaarlijk te worden op enkele hoekschoppen.

In de 25e minuut wist FC Groningen gevaar te creëren voor het doel van FC Den Bosch. Leandro Bacuna kwam gevaarlijk binnen, maakte een draai, maar plaatste de bal net naast het doel voor de bezoekende ploeg.

FC Den Bosch bleef gevaarlijk bij hoekschoppen. Een gevaarlijke hoekschop leidde tot een nieuwe hoekschop voor FC Den Bosch. Uit de tweede corner ontstond een schietkans voor Yuya Ikeshita, maar de middenvelder schoot de bal ternauwernood in de grond. Het restant van de eerste helft bleef de thuisploeg stevig verdedigen, wat resulteerde in een helft waarin beide ploegen weinig kansen van betekenis creëerden.

FC Den Bosch begon goed aan de tweede helft. Een gevaarlijke voorzet van Nick de Groot slaagde er niet in een teamgenoot te bereiken. Enkele seconden later plaatste Vicario de bal buiten het doel. De Noord-ploeg wist gevaarlijk te worden door de overgang. Romano Postema draaide zich om maar vond ook het doel niet, zijn schot ging naast. Het spel ging heen en weer. Een paar minuten na de gevaarlijke kans van Romano Postema kon Jaron Vicario niet scoren, de buitenspeler kon een goede aanval van de lokale bevolking niet belonen met een doelpunt.

In de 55e minuut was het zover. Na veel voorbereidend werk van Nick de Groot mocht Kacper Kostorz de box in. De Poolse spits viel vanuit een lastige hoek aan en sloeg de bal overtuigend in de touwen. Na een goed begin van de tweede helft kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong.

Even daarvoor was het doelpunt van FC Den Bosch nog onschuldig. In de 66e minuut ging het echter alsnog mis: Rui Mendes duwde doelman Krisztiàn Hegyi. Helaas schoot de doelman de bal op de aanstormende aanvaller. Dankzij een pass van Mendes verdween de bal op miraculeuze wijze achter de doelman en maakte FC Groningen er 1-1 van. Een paar minuten later scoorde de bezoekende ploeg opnieuw. Een voorzet bereikte het hoofd van Romano Postema die met een kopbal de stand op 1-2 wist te brengen.

In de 75e minuut leek FC Groningen de wedstrijd te beëindigen. De bezoekende ploeg scoorde de derde van de middag. Na een inzet van Romano Postema wist doelman Krisztiàn Hegyi de bal van richting te veranderen. Helaas kwam het schot via de doelman van FC Den Bosch voor het doel en wist Rui Mendes uit de rebound de 1-3 te scoren.

Direct na de 1-3 was er ondanks de achterstand een bijzonder moment voor de lokale bevolking. Aanvoerder Danny Verbeek speelde sinds april vorig jaar niet meer, maar wist na een lange blessureperiode alsnog op te treden.

In de verlenging wist FC Groningen zelfs het vierde doelpunt te scoren. Romano Postema schoot en zette de eindstand op 1-4.

Aanstaande vrijdag speelt FC Den Bosch de derby tegen TOP Oss. Helaas wordt deze wedstrijd zonder uitpubliek gespeeld.

FC Den Bosch: Hegyi, Van den Bogert (76. Henning), Ikeshita (76. Boumassaoudi), Kotzebue (76. Verbeek), De Groot, Van Grunsven, Vicario, Mulders (84. Gyamfi), Maas, Ogbaidze, Kostorz.

FC Groningen: Jurjus, Pelupessy (57. Duarte), Rente, Hove, Bacuna, Schreuders (88. Emeran), Määttä (70. Blokzijl), Van Bergen (88. Lien), Postema, Valente (57. Mendes), Peersman .

Begin de dag met het nieuws uit uw gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en registreer.