Winnaar FC Groningen vervolgt in KKD; Cambuur verloor van Jong PSV

FC Groningen heeft maandagmiddag uitstekend werk geleverd in de Keuken Kampioen divisie. De ploeg van coach Dick Lukkien versloeg FC Den Bosch na een comeback met 1-4. Groningen heeft nog een wedstrijd te gaan en staat slechts zes punten achter nummer twee Roda JC. SC Cambuur van coach Henk de Jong verloor maandag tegelijkertijd van Jong PSV.

FC Den Bosch – FC Groningen 1-4

Toeschouwers hadden weinig te genieten tijdens de eerste helft in De Vliert. Geheel verrassend is dat niet, want FC Den Bosch heeft inmiddels al zes wedstrijden op rij niet gescoord. Tien minuten na rust bracht Kacper Kostorz echter het thuispubliek in vervoering door op aangeven van Nick de Groot de score te openen: 1-0.

FC Groningen kreeg echter hulp van Den Bosch-doelman Krisztian Hegyi. De Hongaarse doelman gooide met geweld een terugspeelbal naar aanvaller Rui Mendes, waarna de bal onhandig in het doel belandde: 1-1. Romano Postema maakte er vervolgens met een krachtige kopbal 1-2 van, waarna Mendes na een rebound de score nog verder opvoerde: 1-3. Postema zorgde in blessuretijd voor de eindstand op 1-4 door behendig de lange hoek te vinden.

Jong PSV – SC Cambuur 3-1

De veelbelovende Eindhovenaren verschenen aan de aftrap met onder meer Armel Bella-Kotchap en Tygo Land. Jevon Simons wist in de 55e minuut de ban voor Jong PSV te verbreken met een prachtig schot: 1-0. Jesper Uneken verdubbelde een kwartier voor tijd de voorsprong met een voorzet van Koen Jansen, waardoor Jong PSV richting een simpele en enigszins verrassende overwinning leek te gaan: 2-0. Marco Tol maakte er echter meteen 2-1 van. Het bleek een kleine heropleving voor Cambuur, want een minuut later maakte de thuisploeg het duel uit dankzij een eigen doelpunt van Thomas Poll.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele ranglijsten en het speelschema op onze Keuken Kampioen Divisie pagina.