Hattrick Ait Kassi bezorgt Alkmaarsche Boys een verdiende overwinning op Victoria O

ALKMAAR – In de strijd om de derde plaats in de vierde divisie A heeft Alkmaarsche Boys een verdiende overwinning behaald op Victoria O. Iliass Ait Kassi werd door het scoren van een hattrick gekroond tot speler van de wedstrijd, de winnaar kwam in blessuretijd van de wedstrijd. wedstrijd: 3-2.

Victoria O had bij het ingaan van de wedstrijd een voorsprong van drie punten op Alkmaarsche Boys en wilde graag wraak nemen op de 4-2 nederlaag die ze eerder dit seizoen leden bij Obdam. En zo speelden de Alkmaarders, want binnen tien minuten stond de thuisploeg al op 2-0 en beide keren toonde Iliass Ait Kassi zijn hielen aan de Obdammer-defensie om effectief af te ronden. Kort na het tweede doelpunt wonnen de bezoekers eveneens met een krachtig schot van Rik Koopman op de lat. Het waren echter Alkmaarsche Boys die domineerden en met een comfortabele voorsprong de rust in leken te gaan, totdat Ferry Outhoff vlak voor rust onnodig uit zijn doel ging en Colin Traa profiteerde en goed afrondde: 2-1.

Outhoff, die verder een prima wedstrijd speelde, herstelde zich na rust, al lag het initiatief vooral bij zijn ploeg. Ook in de tweede helft hadden de Alkmaarsche Boys het heft in handen en het was vooral aan scheidsrechter Te Lindert te danken dat de score niet verder steeg. De scheidsrechter accepteerde een volstrekt onterecht vlagsignaal van zijn assistent Obdammer en keurde een doelpunt van Kevin Floor af en zag ook geen strafschop voor een duidelijke overtreding op Ait Kassi. Afgezien van die mogelijkheden schoot Sercan Yilmaz opnieuw van heel ver op het kruispunt. Zoals vaker viel het doelpunt de andere kant op en wederom was het een mooie goal toen de vrije trap van aanvoerder Tim Appel binnen de paal belandde. De wedstrijd leek daardoor in een gelijkspel te eindigen, maar Ait Kassi dacht daar in de blessuretijd anders over toen hij opnieuw door de verdediging van Obdammer brak en tegen de touwen schoot voor de welverdiende 3-2.

Alkmaarsche Boys, die daarmee de derde plaats pakken, gaan komende zondag op bezoek bij de bescheiden Sint Boys.

Foto’s: DP Sportfotografie