FC Groningen veert terug met een overwinning tegen FC Den Bosch

FC Groningen is hersteld van de nederlaag tegen Feyenoord in de halve finale van de KNVB-beker (2-1). De ploeg van coach Dick Lukkien won de uitwedstrijd tegen als laatste geplaatste FC Den Bosch met 4-1 in de Keuken Kampioen Divisie.

Door de overwinning staat Groningen op 48 punten, 9 punten minder dan koploper Willem II. De nummer 6 van de ranglijst heeft één wedstrijd minder gespeeld. Het team presteerde ook goed in de strijd van de derde periode en behaalde de eerste plaats met één wedstrijd minder.

Na een matige eerste helft ging het na de pauze snel. Den Bosch opende de score via Kacper Kostorz, maar Groningen draaide het duel al na negen minuten om. Den Bosch-doelman Krisztian Hegyi schoot op Rui Mendes, waarna de bal over de doelman ging, 1-1. Romano Postema zette de bezoekers op voorsprong en Mendes maakte er na een rebound 3-1 van. Postema zette in blessuretijd de eindstand op het scorebord.

Middenklasse SC Cambuur, die na verlenging in de halve finale van de beker verloor van NEC, verloor met 3-1 van op de laatste plaats staand Jong PSV. Jevon Simons en Jesper Uneken bezorgden de thuisploeg na rust een 2-0 voorsprong, voordat Marco Tol iets terugtrok. Cambuur-verdediger Thomas Poll scoorde een eigen doelpunt en bracht de stand op 3-1.