FC Groningen toont karakter in Den Bosch

Maandag 4 maart 2024 om 21:52 uur

FC Groningen won maandagmiddag (4 maart) de competitiewedstrijd in en tegen Den Bosch met 1-4. De ruststand in stadion De Vliert was 0-0. Rui Mendes en clubtopscorer Romano Postema scoorden tweemaal voor de ploeg van coach Dick Lukkien. De Trots van het Noorden heeft nu 48 punten na 27 competitiewedstrijden in de Kookkampioen Divisie.

Na de intense halve finale tegen Feyenoord was het voor FC Groningen zaak om zich zo snel mogelijk te herstellen. Middenvelders Laros Duarte en Luciano Valente twijfelden tot het laatste moment. De jonge Groningen kon starten in de Brabantse hoofdstad. De Kaapverdische international kwam van de bank, waardoor Joey Pelupessy weer een basisplaats op het middenveld kreeg.

Eerste helft
In de eerste helft waren er veel hoekschoppen over en weer, maar weinig tot geen duidelijke en open kansen. De 0-0 bij rust was dan ook logisch.

Na de pauze een heel ander panorama met kansen voor beide kanten. Dit zorgde ervoor dat FC Den Bosch tien minuten in de tweede helft op voorsprong kwam. Even eerder was Romano Postema vanuit een schuine hoek langs geschoten.

In een kwartier tijd bracht FC Groningen orde op zaken. Allereerst bereikte de ploeg van Lukkien gelukkig hetzelfde niveau. Invaller Rui Mendes bleef de doelman achtervolgen, die vervolgens richting de FC-aanvaller schoot. De bal belandde vervolgens in het Brabantse doel, 1-1.

Begin
Vijf minuten later kwam Marvin Peersman vanaf de linkerflank binnen. Zijn uitstekende voorzet werd door Postema behendig naar de tweede paal gekopt: 1-2. Vijf minuten later pakte de Trots van het Noorden een nog grotere voorsprong. Postema werd weer ontgrendeld. Zijn diagonale schot werd eerst geblokt door de Den Bosch-doelman, maar de rebound viel opnieuw op Mendes, die in FC-shirt voor de tweede keer scoorde; 1-3.

In de absolute slotfase scoorde Postema ook zijn tweede doelpunt tegen de touwen en de eindstand was duidelijk: 1-4.

Speler van het jaar
Dit seizoen zullen fans opnieuw de Speler van het Jaar kiezen door in elke wedstrijd op de Koning van de Match te stemmen. Breng via deze link je stem uit op jouw favoriet in Den Bosch: https://www.fcgroningen.nl/koning

thuiswedstrijd
FC Groningen speelt aanstaande vrijdag (8 maart) een thuiswedstrijd op speeldag 29 van de Keuken Kampioen Divisie. Vanaf 20.00 uur is MVV uit Maastricht jouw rivaal op de Euroborg. Kaarten voor deze thuiswedstrijd bestelt u eenvoudig via https://tickets.fcgroningen.nl/