FC Groningen beslist wedstrijd na achterstand

Na een matige wedstrijdstart, zonder grote kansen voor beide ploegen, draaide de wedstrijd om nadat FC Den Bosch de stand op 1-0 maakte. Groningen werd wakker en binnen negen minuten stond het al 1-3. De wedstrijd werd met ruime voorsprong gewonnen: 1-4.

Bij rust was de stand 0-0. In de tweede helft kwam Den Bosch echter na tien minuten spelen op voorsprong. De wedstrijd kantelde vervolgens in het voordeel van Groningen. Na een schot van invaller Rui Mendes op de doelman vuurde hij de bal af op de FC-aanvaller, waarna de bal in het doel belandde, 1-1.

Een paar minuten later kopte Postema de 1-2 binnen na een voorzet van Peersman. Het schot van Postema werd gered, maar Mendes wist opnieuw te scoren. In de slotfase boekte Postema met een tweede doelpunt de 1-4 overwinning.

FC Groningen staat met 48 punten na 27 wedstrijden op de zesde plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Aanstaande vrijdag speelt FC Groningen om 20.00 uur de thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht.